Geliri olmayana 817 TL maaş

Devletten geliri olmayana 817 TL maaş

SGK ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından engelli, yaşlı ve yetimlere maaş verilecek.

AYNI AİLEDEN BİR KİŞİ

Yüzde 40 ve üzeri engelli olup da herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan engelli ve yaşlılara, anne veya babası olmayan (yetim) muhtaç çocuklara, SGK ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından maaş bağlanıyor. Ayrıca bu kişiler sağlık hizmetlerinden de ücretsiz yararlanıyor. Muhtaç ve engelliye bu yıl 817 lira maaş verilecek. Aynı aileden sadece bir kişiye bağlanacak.

BAŞVURULAR VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE

Güneş Gazetesi’nde yer alan habere göre yardım almak için istenilen evrakların ikamet edilen yerlerdeki ‘ Vakıflar genel Müdürlüğü’ne teslim edilmesi gerekiyor. Başvurular şahsen, posta yoluyla veya genel müdürlüğün internet sitesi (vgm.gov.tr) üzerinden yapılıyor.

ARANAN ŞARTLAR

Muhtaçlık aylığı için müracaat eden kişinin sosyal güvencesi olmayacak. Herhangi bir gelir kaynağı veya aylığı bulunmayacak. Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı (ev, ticari taksi gibi) olmayacak. Geliri olanların ise aylık geliri 592 lirayı aşmayacak. Herhangi bir aylık bağlanmamış olacak.

KONTROL EDİLECEK

Aylık almaya başlayanlar, her yıl ocak ayında bölge müdürlüklerine ‘yoklama belgesi’ vermek zorunda. Yoklama belgesini vermeyenler aylık alamayacak. Belge, 3 ay içerisinde getirilirse aylıklar toptan ödenecek.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

28 − 23 =