Gebze Ticaret Odası Kaman’ı ağırladı

 

Millet İttifakı Kocaeli Büyükşehir Belediye başkan Adayı Dr. Serdar Kaman Gebze Ticaret Odasının konuğu oldu. Dr. Kaman burada oda üyelerine projelerini anlatı. Toplantıda Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler Gebze başta olmak üzere tüm Kocaeli’de vizyonu olan Başkanlara ihtiyaç olduğunu vurgulayarak Başkan Kaman’ın projelerinin halkın yararına olduğunu belirtti.

Nail Çiler’nin başkanlığındaki Gebze Ticaret Odasını ziyeret eden Dr. Serdar kaman burada yaptığı konuşmada Gebze’yi ve sanayiciyi ilgilendiren projelerini anlattı.

Kaman, Gebze Ticaret Odasında yaptığı konuşmada,  Kocaeli göç alan bir sanayi kentidir hava ile çevre kirlliği ve pişmaniseyi ile tanınan bir kent; Peki Eskişehir  denince aklımıza ne geliyor ? tabiki bir marka şehir ve  bizde oturduk Kocaeli’yi marka şehir yapacak 40 proje hazırladık dedi.

Dr. Kaman daha sonra kentin sorunlarının başında ulaşım sorunu geliyor, kent içinde ciddi manada ulaşım sıkıntısı arttı, bu ulaşım sorunu için çözüm önerisi olarak rakibimiz metro biz ise  hafif raylı sistemi düşünüyoruz, Rakibimizin projesi pahalı bir projedir ama bizimkisi maliyet açısından uygundur dedi.

Otopark sorununada değinen Dr. Kaman, otapark sorunu ciddi manada kenti etkiliyor, Almanya’da bulunduğum zamanlarda Türkiye’nin iki katı araç var ama Almanya’da trafik sıkışıklığının olmadığını gördüm, nasıl başardınız diye sorunca evlerimizin  altında otoparklarımnız var cevabını aldım, Allah izin verirse belediye başkanı seçilirsem apartmanlarımızın altında otopark sistemini getireceğiz şeklinde konuştu.

Dr. Kaman daha sonra ucuz elektirik projelerinden bahsederek, bu projemiz bizim en önemli projelerimizin başında geliyor, ucuz elektiriği sadece halkımıza değil, sanayicimize ucuz elektirik vermek öncelikli projemiz diye kaydetti.

Dr. Serdar Kaman özellikle Kocaeli’deki çevre ve hava kirliliği konusunda çok ciddi projeler hazırladıklarınıda kaydederek belediye olarak göreve gelmeleri halinde atık ayırma ve  bertaraf sistemleri kuracaklarını ve hava ile çevre kirliliği oranlarını minimuma indirerek daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalışacaklarını vurguladı. Kaman ayrıca mevcut Büyükşehir yönetimininde eleştirerek, 16 yıldır belediyeyi yürütenler ne yaptı?, ben söyleyeyim, güzel şovlar yaptı uçak önünde poz çekildi havadan fotoğraflar çekildi ancak bunlar çevre ve hava kirliliğini önleyecek unsurlar değildir diye belirtti.

GEBZE OTOBANDAN GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ DEĞİL

Toplantıda daha sonra konuşan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler’de kentimizde tüm metropol kentlerinde olduğu gibi bu tip sıkıntılar vardır, Siyasetin başkenti Ankara ise sanayinin başkenti’de Gebze’dir ancak biz burada en yüksek vergiyi veren ve Türkiye’de 71 ilin toplamı kadar vergi veren bir ilçe olarak halen arzuladığımız hizmeti alamıyoruz, biz görevimizi fazlasıyla yapıyoruz belediyemiz bize karşı olan görevlerini yapmıyor şeklinde konuştu. Nail Çiler daha sonra Gebze’de harfiyat bedeli 6.50 kuruş iken İzmit’te bu rakam 3.50 Kuruş ve kim bizim harfiyat beledilimizi bu fiyata indirirse oyumuz onundur şeklinde konuştu. Gebze’nin otobandan görüldüğü gibi olmadığınıda belirten başkan Çİler, Kentimizin ve Kocaeli’nin vizyonu yüksek projeleri kent ve halk yaşamına uygun planları olan belediye başkanlarına ihtiyacı vardır bu bağlamda gördüğümüz odurki! Sn. Dr. Serdar beyin projeleri markalaşmak adına önemli projelerdir şeklinde konuştu.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 38 = 43