GEBZE BÖLGESİ KOORDİNATÖRÜ PEHLİVAN OLDU!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gölcük’ten sonra Gebze’ye de koordinatör atadı. Gebze koordinatörü de çok önemli bir isim.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin yeni başkanı Tahir Büyükakın, GölcükBelediyesinin eski Genel Koordinatörü ve Gölcük bölgesinin önemli siyasi aktörlerinden Nihat Abiş’i geçtiğimiz aylarda Gölcük Bölgesi Koordinatörü olarak atamıştı.

Tahir Büyükakın ikinci önemli koordinatör atamasını bugün yaptı. Başkan Büyükakın, Gebze bölgesi koordinatörü olarak, Darıca ve Gebze’nin eski belediye başkanı İbrahim Pehlivan’ı getirdi. Son 10 yıl boyunca Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği koltuğunda oturan Pehlivan, dün itibariyle emekli olmuştu.

Konuyla ilgili En Kocaeli’ye konuşan İbrahim Pehlivan yeni görevine bugün itibariyle başlayacağını açıkladı. Pehlivan, “Büyükşehir Belediyesi Gebze Bölgesi koordinatörü olarak görev yapacağım. Eski bir makam değil. Yeni bir yapılanmanın neticesinde oluşan, oluşturulan bir görevlendirme. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur, bölgemize güzel hizmetlerin yapılmasına katkı sağlarız” dedi.

1961 yılında Bilecik’te doğdu.
İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.
1984 yılında İçişleri Bakanlığı bünyesinde kaymakam adayı olarak göreve başladı.
Sırasıyla; Andırın (Kahramanmaraş), Bor (Niğde), Vakfıkebir (Trabzon), Çamlıdere (Ankara), Adaklı (Bingöl) ilçelerinde kaymakamlık yaptı.
İçişleri Bakanlığının görevlendirilmesiyle 1990-1991 yılları arasında ABD’de lisan ve kamu yönetimi ile ilgili çalışmalar yaptı.
1994 seçimlerinde Darıca Belediye Başkanı seçildi.
2004 seçimlerinde Gebze Belediye Başkanı oldu.
2009 mahalli idareleri seçimlerinin ardından Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak göreve başladı.
10 yıl boyunca bu görevinde bulunan Pehlivan, 24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı da olmuştu.
Evli ve üç çocuk babası olan İbrahim Pehlivan, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

6 + 1 =