Gazeteci Furkan Çalışkan yaşanan mağduriyeti Gündeme Getirdi!

Kentimizin başarılı gazetecilerinden Furkan Çalışkan sosyal medya hesabından gönüllere çok dokunan bir paylaşım yaptı. O paylaşımda Gölcük’ün köylerinden gelen öğrencilerimizin okula gelmek için sabah derse girmeden 40 dakika öönce okula getirildiğini 14,30’da biten derslerinden sonra ise eve gidebilmek için 1 saat daha okulda beklediklerinin bilgisini paylaşarak

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü göreve çağırmış ve Bu minik çocuklara yazık değil mi? Diye sormuştur.

 

FURKAN ÇALIŞKAN; YETKİLİLER GÖREVE!

İşte Kocaeli’nin kıymetli gazeteci isimlerinden Furkan Çalışkan’ın paylaşımı;

Gölcük Hisareyn Ortaokulunda okuyan ve Nimetiye, Hasaniye ve Nusretiye Köyünden okula giden 1-4 sınıflar çok mağdur. Okulların açıldığı gün bu çocuklarının servislerinin gelmediğini dile getirmiştim. Şimdi servisler geliyor ama bakın ortada nasıl bir mağduriyet var.

Sabah 8.50’de derse girmesi gereken 1-4 sınıflar, eksik servis sebebiyle okula saat 8.10’da geliyor.

Ayrıca bu miniklerin okulu 14:30’da bitiyor. Ancak öğrenciler okuldan çıktıktan sonra eve gidebilmek için 1 saatten fazla servis bekliyor.

Okullar açılalı neredeyse bir ay olacak.

Bu işi çözmeyenlere sesleniyorum. Sizin çocuğunuz aynı böyle mağdur edilse bu konuda bu kadar rahat hareket eder miydiniz?

Veliler çok rahatsız, en kısa sürede sorunun çözülmesini istiyorlar.

Ayıp gerçekten. Yetkililer göreve!

 

SERVİS BEKLERKEN ÇOCUKLARIMIZ KURS ALACAK

Gölcük Vizyon gazetesi olarak gazeteci meslektaşımızın yaptığı bu paylaşım üzerine, geleceğimiz çocuklarımızın bu mağduriyetine kesinlikle sessiz kalamazdık. Ve hemen Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert’e sorduk!

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert; Durum hakkında okul idaresiyle görüştüğünü ve köylerimizden gelen çocuklarımız için servise binecekleri o ara zaman için çocuklara kurs verileceğinin bilgisini bizlerle paylaştı. Önümüzde ki günlerde de daha kalıcı çözümler getirileceğinin altını çizdi.

Çocuklar hayatımızın rengi, neşesi ve en değerli parçası… Onları korumak, haklarını ihlal etmemek öncelikle bizlerin görevi.İçiniz rahat olsun” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

36 − = 34