Fuhuş Pazarlığı Cami bahçesinde yapıyorlarmış

İzmit Fevziye Camii’nin bahçesinde fuhuş pazarlığı yapan şahıslara karşı operasyon düzenlendi. Bir otele yapılan baskında 6 hayat kadını ve onlara aracılık eden 6 kişi gözaltına alındı.

Tarihi Fevziye Camii’nin bahçesinde fuhuş yapıldığına dair ihbarlar alan Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Ekipleri, konu ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.  Yapılan teknik ve fiziki takipler sonucu, bazı kadınların camiinin bahçesinde oturan erkekleri gözlerine kestirdikten sonra yanlarına giderek sohbet ettikleri, daha sonrada para karşılığı fuhuş teklifinde bulunduklarını belirledi.

Teklifi kabul edenlerin ise yine İzmit ilçe merkezinde bir otele yönlendirdikleri ve resepsiyona 100 lira bir komisyon vererek kayıt yaptırdıkları, daha sonra pazarlık yapan kadınların gelip müşterileri ile birlikte olduğu tespit edildi. Polis takibe devam ettiği esnada, otelin resepsiyonunda en az  4 yabancı uyruklu kadının bulunduğu,  buraya gelen müşterileri  ile otelde  birlikte oldukları,  hatta  özel  taksici ile  bazen de müşterilerinin istedikleri adreslere gittikleri  belirlendi.

Ahlak Büro Ekipleri, olayla ilgili yeterli delil ve bilgiye ulaşınca operasyon için düğmeye bastı. Polisin düzenlediği operasyonda 2’si Azeri, 2’si Özbek ve 2’si Türk olmak üzere 6 hayat kadını gözaltına alındı.  Ayrıca fuhşa teşvikte bulunan, yer temin ederek ve aracılık yaptıkları ileri sürülen cezaevinden izinli çıktığı öğrenilen otel sahibi E.K.(24), otel sahibinin babası B.K.(56) otel sahibinin kuzeni O.K. (45),  resepsiyon görevlileri E.B.(30), C.K. (30)  ile taksici E.K. (43)’de gözaltına alındı.  Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan şüpheliler Kocaeli Adliyesine sevk edildi.

Operasyon kapsamında ifadeleri alınan yabancı uyruklu hayat kadınları sınır dışı edilmek üzere Kocaeli İl Göç İdaresine gönderilirken, 2 Türk hayat kadını ise serbest kaldı.  Adliyeye sevk edilen sanıklardan, E.K, V.K, O.K, E.B. ve C.K. çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı, E.D. serbest bırakıldı.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

76 − = 72