Fuar Büyükşehir’in oldu

Milli Emlak’a ait 45 dönüm arazide beklenen haber geldi. Başkan Tahir Büyükakın’ın Ankara ile yaptığı görüşmeler sunucu 45 dönüm, bedelsiz olarak Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

GÜNCEL Haberi

Kocaeli’de uzun yıllardır atıl durumda olan Kocaeli Fuarı, artık Büyükşehir Belediyesi’nin. 220 dönüm olan alanın 45 dönümü Milli Emlak’a aitti. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın girişimleri ile 45 dönüm arazinin belediyeye bedelsiz devri önceki gün gerçekleşti. Devir işlemlerinin tamamlanması ile birlikte Büyükşehir, Fuar alanının Vinsan tesislerine kadar olan bölümünü Millet Bahçesi olarak planlama çalışmalarına başlayacak.

50 MİLYONLUK KAZANIM

Uzun yıllardır güvenli olmaması nedeniyle tartışmalara konu olan, asayiş olaylarının yaşandığı Kocaeli Fuar alanı son 5 yıldır sadece düğünlerin ve yaz sezonunda konserlerin yapıldığı bir alan haline geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın seçim vaatlerinde Fuar alanının Millet Bahçesi olarak projelendirileceği kamuoyu açıklanmıştı. Ancak planlama yapılması için Milli Emlak’a ait ve bedeli 50 milyon liranın üzerinde olan 45 dönüm arazinin alınması gerekiyordu.

BEDELSİZ DEVREDİLDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşme yaptı ve 45 dönüm arazinin belediyeye bedelsiz olarak devredilmesini istedi. Büyükakın’ın talebi kabul edildi ve bedelsiz devir önceki gün gerçekleşti. Milli Emlak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerinden devir işlemini yaptı ve 45 dönüm araziyi resmen Büyükşehir Belediyesi’ne verdi.

ALAN GENİŞLETİLECEK

45 dönümlük arazinin devredilmesi ile birlikte toplam 220 dönüm araz Millet Bahçesi olarak planlanacak. Fuar alanı, Outlet, Uluslararası Fuar Merkezi, Emex Otel, Vinsan ve Kuş Cenneti olarak bilinen sulak alan dahil edilerek planlanacak. Alanda yürütülecek planlamada yeşil alanlar korunacak ve modern yapılarla herkesin kullanacağı, hizmet alacağı bir mekan yapılacak. Mevcut yapılar ise tamamen yıkılacak.

GÖL TEMİZLENECEK

Fuar alanı içinde yer alan göl ve yeni oluşturulacak alana dahil edilecek Kuş Cenneti de korunacak. Kuş cenneti olarak bilinen sulak alan ise doğal yapısı korunacak ve kuş gözlemciliği için çevresi planlanacak. Büyükşehir Fuar Gölü’nü daha işlevli hale getirecek. Tam bir dinlenme alanı olarak yeniden yapılandırılacak gölün de temiz ve berrak bir görüntüye kavuşturulması bekleniyor.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

25 − 18 =