Ford’dan Gölcük’e dev yatırım

İki büyük otomotiv devi Ford ve Volkswagen’in yaptığı ittifak, 2023 yılında Ford Yeniköy fabrikasında yeni araçların üretilmesinin önünü açacak. Volkswagen tarafından geliştirilen şehir minibüsü olan Amarok ve Ford’un tasarladığı 1 tonluk yük minibüsü Gölcük’te üretilecek. Proje kapsamında fabrika genişletilecek, yeni teknoloji yatırımlarıyla birlikte en az 2 bin işçi istihdam edilecek

İKİ büyük otomotiv devi Ford ve Volkswagen’in 2019 yılında yaptığı ittifak ile Volkswagen tarafından geliştirilen şehir minibüsü olan Amarok ve Ford’un tasarladığı 1 tonluk yük minibüsü üretimi Gölcük’te kurulacak olan tesiste yapılacak. Üretilmesi planlanan minibüslerin yatırım programı kapsamında Yeniköy fabrikasının kapasitesi artırılarak alanı genişletilecek ve 2 bin işçi istihdam edilecek.
ÜRETİM 2023’DE BAŞLAYACAK

Yaklaşık 11 milyon dolarlık yeniden yapılandırma ve teknolojiyi finanse edecek proje için çalışmalar start aldı. Bir yılı aşkın süredir devam eden çalışmalarda Ford tarafında geliştirilen 1 tonluk yük kamyonu ve Volkswagen’in tasarladığı şehir minibüsü Amarok’un üretimi için projenin sonuna gelindi. Çalışmaların tamamlanasının ardından 2023 yılında üretimin başlaması planlanıyor.  Ford ve Volkswagen’in bu yeni yatırımıyla ilgili önümüzdeki süreçte Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bildirim yapılması ve yatırımla ilgili diğer ayrıntıların paylaşılması bekleniyor.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 49 = 52