FORD OTOSAN İŞÇİSİNE BU ZAM MI REVA GÖRÜLDÜ!

FORD OTOSAN İŞÇİSİNE BU ZAM MI REVA GÖRÜLDÜ!
Türkiye’de on binlerce işçinin beklediği Türk Metal İş ile MESS arasındaki toplu iş sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Türkiye’de 130 bin, Kocaeli’de Ford Otosan dahil 30 bin işçiyi ilgilendiren sözleşmelerle ilgili Türk Metal İş ile MESS bugün beşinci kez bir araya geldi.
MESS’TEN ŞAŞIRTAN TEKLİF
Bugün gerçekleştirilen toplantıda MESS ilk teklifini yaptı. Türk Metal Sendikası birinci altı ay için yüzde 29,57’lik bir zam talebi yapmıştı. Fakat MESS’in bugünkü ücret artışı teklifiyle şaşırttı. MESS ilk 6 ay için yüzde 12, diğer aylarda ise enflasyon oranında teklif geldi. Mevcut haliyle enflasyonun da altında olan yüzde 12’lik teklifi Türk Metal ise reddetti.

AÇIKLAMA
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Türk İş İl Temsilcisi ve Türk Metal Şube Başkanı Yakup Yıldız;
“MESS ile bugün yapılan oturumda; MESS ücretlere ilk 6 ay için % 12, diğer 6 aylara ise enflasyon oranında zam teklif etmiştir. Teklifler heyetimiz tarafından reddedilmiştir. Sosyal haklara ise ilk yıl için toplu sözleşme yürürlük tarihimizdeki yıllık enflasyon olan 19,25 rakamını zam olarak teklif etmiştir. Teklif yine heyetimiz tarafından reddedilmiştir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 3 = 9