‘Filistinli evine dönmeden barış olmayacak’

Gönüllü Kültür Teşekkülleri Dönem Sözcüsü Şahin Yaşlık, “İsrail, işgal ettiği topraklardan çekilmeden barış olamaz. Topraklarından sürülmüş 6 milyonu aşkın Filistinli evlerine dönmeden barış olmayacak, biz de ülke ve ümmet olarak buna razı olmayacağız” dedi

Amerika Birleşik Devletleri(ABD) Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ün bölünmeden İsrail’in olacağı açıklamaları sonrası Gönüllü Kültül Teşekkülleri üyeleri Fevziye Camii avlusunda bir araya gelerek protesto etti. Cuma namazı sonrasında açıklama yapan Gönüllü Kültül Teşekkülleri Dönem Sözcüsü Şahin Yaşlık, “ABD ve İsrail, altmış yılı aşan kan ve zulüm devleti tasarımıyla başaramadıkları büyük İsrail ve yok edilmiş Filistin hayalini, şimdi de bu sinsi yolla gerçekleştirmeyi deniyor. Postalla, kanla olmadı, kravatla ve kalemle masa başında halledelim istiyorlar. Bu anlaşmayı önemseyen, irdeleyen, konuşmaya ve uzlaşmaya değer görenleri uyarıyoruz. Filistin bir mihenk taşıdır. Kudüs düşerse İslam düşer. Mescid-i Aksa’ya yeltenen sizin namusunuza yeltenmiştir. Ne zaman uyanacak ve bu hain planın parçası olmaktan vazgeçeceksiniz. Filistin’in düşmanı, Kudüs’ün satıcısı, Filistinlilerin soykırımcısı olanlara ortak mı olacaksınız? Bu kan ve gözyaşı sizi de boğar ve gün gelir o kan ve gözyaşı sizi de bulur” ifadelerini kullandı.

HADDİNİ BİLDİRECEĞİZ

Sözlerini sürdüren Yaşlık, “Hiç kimse, Filistin’e el koymaya, İsrail’e yol vermeye, ABD’ye refakat etmeye yeltenmesin. Bu coğrafya, insani değerleri herkese sunma noktasında cömert, insanlıktan nasipsiz her özneye, her devlete ve her zihniyete haddini bildirecek kadar mert insanların ve inanmışların coğrafyasıdır. Irak, Suriye, Afganistan ve daha birçok Müslüman ülke, ABD’nin ne işe yaradığını, vaat edilmiş topraklar için neler yaptığını yaşayarak ve zulmün her çeşidini görerek test etti. Filistin bir yüzyılı kan ve gözyaşı ile geçirdi. ABD şimdi “Bak elimde silah değil, kalem var” şirinliğiyle yeni bir yol, yeni bir son arıyor. Bu kirli senaryoları onların başına yıkacak, ABD’ye ve köpeği İsrail’e haddini bildireceğiz” diye konuştu.

BUNA RAZI OLMAYACAĞIZ

Yaşlık açıklamasını, “Bilinsin ki, Filistin ne İsrail’in hedeflediği kadar küçük ne de ABD’nin düşündüğü kadar aciz bir devlettir. Bilinsin ki, intifada sadece Filistin’e ve Filistinlilere ait değil, bütün insanlığa ve yerküreye hâkim bir bilinçtir. Bu planın tek olumlu yanı, emperyalizme ve Siyonizme karşı küresel intifada çağrısının karşılık bulmasını hem kolaylaştıracak hem hızlandıracak olmasıdır. ABD ve İsrail şunu bilsin; içinde bağımsız Filistin’in, özgür Kudüs’ün olmadığı hiçbir sözleşme, anlaşma ve planda, imzamız da rızamıza da olmayacaktır. Filistinliler için cehenneme dönüştürülmüş bir hayattan İsrail halkına cennet oluşturulamayacak. İsrail, işgal ettiği topraklardan çekilmeden barış olamaz. Topraklarından sürülmüş 6 milyonu aşkın Filistinli evlerine dönmeden barış olmayacak, biz de ülke ve ümmet olarak buna razı olmayacağız” şeklinde sonlandırdı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

61 − = 52