FETÖ şüphelilerinden 2’si tutuklandı!

FETÖ/PDY’nin Türk Silahlı Kuvvetleri yapılanmasına yönelik Kocaeli merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan zanlılardan 2’si tutuklandı…

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün askeri yapılanmasına yönelik olarak devam eden bir soruşturma kapsamında, geçtiğimiz Salı günü 7’si aktif, 1’i ihraç subay ile 7 eski askeri okul öğrencisi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından Kocaeli merkezli İstanbul, Çanakkale, Burdur, Ankara, Balıkesir, Bursa ve Denizli illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi Operasyonlarda hakkında yakalama kararı çıkartılan 7 astsubay, 1 üsteğmen ve 7 eski askeri okul öğrencisinden 14 kişi yakalandı.

Gözaltına alınan şüpheliler, poliste biten işlemleri sonrası Adliyesine sevk edildi. Sorguları tamamlanan 14 şüpheliden, 1 muvazzaf astsubay ve 1 ihraç astsubay toplam 2 kişi tutuklandı.  1 muvazzaf üsteğmen, 5 muvazzaf astsubay ve 6 eski askeri okul öğrencisi toplam 12 kişi adli kontrol tedbiri uygulanmak suretiyle serbest bırakıldı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan eski askeri okul öğrencilerinin tamamı ile 3 muvazzaf astsubay toplam 9 kişi etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandı öğrenildi. Firar 1 şüphelinin yakalama çalışmaları ise devam ediyor.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 86 = 92