FAİZSİZ KREDİ VE HİBE DESTEĞİ 31 MAYIS SON GÜN!

Milyonlarca kişiye karşılıksız para desteği! e-Devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. Mayıs sonuna kadar geçerli. Hesaplara en az 1.000 lira yatırılıyor.

Devlet tarafından sağlanan destekler mayıs ayında da devam ediyor. Ekonomik olarak vatandaşlara katkı sağlamak için hibe desteği, faizsiz kredi kullanımı gibi pek çok imkan sunuluyor.

Esnafa faizsiz kredi, hibe, ciro desteği vatandaşa da TOKİ’den indirim imkanı ve vergi, çek ile icra ertelemeleri konusunda 31 Mayıs’a kadar süre tanındı. İşte, mayısa özel desteklerin merak edilen detayları…

HİBE DESTEĞİ! BAŞVURULAR e-DEVLET’TEN
Koronavirüs nedeniyle ekonomik olarak zor günler geçiren esnafa 2021’in Ocak, Şubat ve Mart dönemini kapsayacak şekilde 3 ay boyunca 1.000 liralık hibe (gelir kaybı desteği) ve büyükşehirde 750 lira diğer şehirlerde de 500 lira olmak üzere kira desteği uygulaması başlatılmıştı. Son açıklanan kararla nisan da eklenerek, verilecek desteğin süresi 3 ay yerine 4 aya çıkarıldı. Esnafa 4 ayda 7 bin lira toplam ödeme imkanı sağlayan yardım için başvurular, e-Devlet (turkiye.gov.tr) üzerinden…

CİRO VE PRİM DESTEĞİ Bu arada yiyecek ve içecek hizmeti faaliyetinde bulunan işletmelere yönelik geri ödemesiz ciro kaybı desteği (2 bin liradan 40 bin liraya kadar) için de başvurular, 31 Mayıs 2021 saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Ciro yardımı nisan ve mayısı kapsayacak şekilde 2 ay için ödeniyor. Ayrıca lokanta, restoran, kafe, kıraathane ve spor salonu gibi birçok alanda mayıs sonuna kadar 1.500 lira sigorta prim yardımı da var.

FAİZSİZ 3 YIL GERİ ÖDEMESİZ KREDİ FIRSATI
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) 5 milyar lira bütçeli yeni programına başvurular 21 Mayıs’a kadar sürecek. Bu kapsamda küçük işletmelere 75 bin liraya kadar hızlı ve kolay kredi desteği sağlanacak. 3 yılı geri ödemesiz olan can suyu kredisi, üstelik faizsiz ve teminatsız. Bir başka ifadeyle bedava.

5 YIL VADELİ 130 bin işletmenin yararlanacağı krediyle ilgili detaylar şöyle: İmalat sektöründeki mikro ve küçük işletmeler ile 2017 ve sonrasında kurulan imalat, bilgisayar programlama, bilimsel araştırma geliştirme (Ar-Ge) sektörlerindeki yenilikçi, genç ve küçük işletmeler programdan yararlanacak.

2020’de 2019’a kıyasla KDV beyannamesi üzerinden yüzde 25’lik gelir kaybı kriterine bakılacak.

Mikro işletmelere 30 bin liraya kadar, küçük işletmelere 75 bin liraya kadar kredi verilecek. 2017’den sonra kurulmuş yenilikçi faaliyetlerde bulunanlara 25 bin lira daha ilave destek sağlanacak.

e-Devlet ve ‘edevlet.kosgeb.gov.tr’ üzerinden yapılabilecek başvuru için ‘444 1 567’ numaralı KOSGEB çağrı merkezinden bilgi alınabilir. Geri ödeme 2024’ten itibaren 4’er aylık dönemlerde 6 taksitte (toplam 24 ay) yapılacak. Yani toplamda 5 yıl vadeli faizsiz bir kaynak sağlanmış olacak.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

3 + 6 =