EYT’SİZ PAKET OLMAZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen’in, EYT konusuyla ilgili bir televizyon programında yaptığı yorumlara cevaben açıklamalarda bulundu.

Yavuzyılmaz açıklamasında şunları söyledi:

“Emeklilikte yaşa takılanlar, yani emekli olmak için gereken prim sayısını doldurmalarına rağmen emekli olma yaşları gelmediği için emekli olamayanlar bir yıldan uzun süredir ülkemizin gündeminde.

Zaman zaman sosyal medya ve benzeri platformlar üzerinden örgütlenerek, seslerini duyurmaya çalışan EYT mağdurları özellikle geçtiğimiz seçim dönemlerinden önce yürüttükleri kampanyalarla seslerini duyurmuş ve mücadeleleri ülke gündeminde yerini almıştır.

24 Haziran seçimlerinde siyasi partilerin vaadlerinde sorunun çözüleceğine dair sözler verilse de, TBMM’ye gelen her önerge Cumhur İttifakı tarafından reddedildi ve zaman geçtikçe sorunu unutturma yönünde siyasi tavırlar ortaya konuldu.

Halbuki Emeklilikte yaşa takılanlar hak ettiklerini istiyorlar. Bu insanlar açlıkla karşı karşıyalar, sağlık hizmetlerinden yararlanamıyorlar. 65 yaşına geldiklerinde borçlu dahi çıkabilirler ve sadece adalet istiyorlar.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman EYT’lilerin yanındayız ve bu sorun çözülene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. AKP ve MHP’ye sesleniyoruz, gelin verdiğiniz sözü tutun, EYT’lilerin bu haklı talebini TBMM’de birlikte çözelim diyoruz.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, katıldığı bir televizyon programında EYT’liler konusunda ‘Bizim dönemimizde böyle bir olay cereyan etmedi ve dünyanın hiçbir yerinde de bu kadar erken emeklilik de dediğimiz bu olay yok. Dolayısıyla dünyada olmayan dünyanın da bir ekonomik sıkıntıda olduğu Türkiye’nin de bundan etkilendiği bir dönemde bunun çıkabilme imkanı yok’ dedi.

AK PARTİ’YE KRİTİK EYT SORULARI

EYT’lilerin geçim derdini yok sayarak bu açıklamaları yapan ve bu kadar erken yaşta emekli mi olunur diye soran Sayın Türkmen’e ben de sormak istiyorum: Acaba kendisi kaç yaşında emeklilik hakkını kazanmıştır? İlk emekli maaşını kaç yaşında almaya başlamıştır?”

 

EYT SYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak ve yönetimi, komisyona gönderilen ve içinde EYT’nin olmadığı ekonomik paketle ilgil “EYT’siz Paket Olmaz” hashtagi ile Twitter’da patlama yaptı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak ve yönetimi, haklarını savundukları, en az kendileri gibi yaşa takılan milyonların hakkını en iyi şekilde aramayı sürdürüyor.

Sosyal medyada oldukça güçlü ve örgüt olan EYT SYDD, bu gücünü kullanarak gündem oluşturmaya, EYT’yi muhalefet milletvekillerinin de desteğiyle gündemde tutmaya devam ediyor. Son açıklanan ve komisyona sevk edilen ekonomik pakette de kendilerine yer verilmemesine isyan eden ve bu pakete dahil edilerek sorunlarının çözülmesini isteyen EYT’liler, dün saat 21.00 sıralarında Twitter’da bir hashtag çalışması başlattı.

“#EYTsizPaketOlmaz” hashta ile tüm EYT’yi harekete geçiren ve muhalefet partisi milletvekillerinden de destek gören EYT’liler, paket hashtagi ile Twitter’da patlama yapt EYT’liler, haklarını alana dek, umutsuzluğa düşmeden, yılmadan, pes etmeden bu işin peşini bırakacağa benzemiyor. Twitter’da hashtag çalışması EYT SYDD’nin şu tweeti ile başladı

: “Emeklilikte Yaşa Takılanlar bu ülkenin en büyük sorunlarından biridir. Artık bu mağduriyet çözülmeli, geriye doğru aleyhte işleyen bu kanun ortadan kalkmalı ve bu hukuksuzluğa, son verilmelidir. Bu yüzden diyoruz ki;

TAGIMIZ #EYTsizPaketOlmaz.” Sonrasında ise EYT SYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak’tan bir tweet geldi. Özüpak’ın attığı tweet şöyleydi: “Ülkemizin en büyük mağduriyetini yaşayan bizleri daha fazla görmezden gelemezsiniz. Çünkü biz varız, buradayız, mücadeleye devam edeceğiz. #EYTsizPaketOlmaz.” EYT SYDD ve Genel Başkan Özüpak’ın tweetleriyle başlayan o hashtag çalışmasına destek sunan milletvekilleri ve mesajlar ise şöyle: CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ SÜLEYMAN GİRGİN: Vatandaşın asıl gündem ve sorunlarını gelin meclisi kapanmadan önce çözelim. #EytGündündemDüşmüyor #3600EkGösterge #YargıPaketiHemenSimdi #doğumborclanması

CHP SİVAS MİLLETVEKİLİ ULAŞ KARASU: 82 milyonun aklı ile dalga geçmeye kimsenin hakkı yok. Seçimden önce aslan oluyorlar , seçimden sonra kuzu.50 tane torba yasa getirdiler söz verdikleri hiç bir kanunu getirmediler. #EYTsizPaketOlmaz #EYTGūndemdenDūsmūyor #Cezaİndirimi #NereyeGidiyorsunuz

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ATİLLA SERTEL: #EYTsizPaketOlmaz Torbanın içine koymadığınız yasa kalmadı. EYT’lilerin hakları İçin koyun torbaya. Destekleyelim. Hak, hukuk, adalet yerini bulsun.

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ SÜLEYMAN ÇELEBİ: EYT bu ülkenin en büyük sorunlarından biridir. Artık bu mağduriyet çözülmeli, geriye doğru aleyhte işleyen bu kanun ortadan kalkmalı ve bu hukuksuzluğa son verilmelidir. TAKİP @EytSydDernegi

CHP NİĞDE MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER: #EMEKLİLİKTEYAŞATAKILANLAR haklı olarak TBMM bir an önce yasa çıkmasını istiyor. #EmeklilikteYaşaTakılanIar durumu mecliste görüşülen yasa tekliflerinde getirilen konulardan daha önceliklidir.O nedenle #EYTsizPaketOlmaz @EytSydDernegi

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

1 + = 2