EYT’lilere  önemli çağrı!

EYT’lilere  önemli çağrı!

EYT SYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, “İstanbul, Türkiye’dir” dedi, EYT’lileri, kendilerini görmeyenlere oy vermemeye davet etti, “Önce partim değil, önce hakkım demelisiniz” ifadelerini kullandı

 

Kazandıkları haklar, yasalar geriye işletilerek ellerinden alındı. 1 yıl ile 17 yıl arasında bir mağduriyetin içinde buldular kendilerini. Emeklilik hayali kurarken yaşa takıldılar. Kimileri işsiz iş bulamıyor yaşından ötürü, gündelik işler kovalıyor; kimileri sağlık problemleri yaşıyor, kimileri borç içinde, kimileri artık çalışmaktan yorulmuş. Ve şu an emekli olsalar pek çoğu ABO’daki düzenlemeden dolayı sosyal yardım düzeyinde bir maaş alacak. Bu nedenle bu konuda da mücadele veriyorlar. Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların bu mağduriyeti, bu feryadı; “Erken emeklilik istiyorlar”, “Maliyeti çok yüksek” gibi algılarla basit gösterilmeye çabalansa da ortada büyük bir mağduriyet söz konusu.

 

31 Mart yerel seçimleri sürecinde dikkate alınmayan EYT’liler, AKP’ye pek çok il ve ilçeyi kaybettirdi ve önümüzde yenilenen bir seçim daha var. İstanbul’da nüfusları 1 milyonun üzerinde olan ve yakınları ile birlikte seçime etkileri 4 milyon civarında olduğu tahmin edilen EYT’liler, 23 Haziran İstanbul seçimleri sürecinde de hükümetin gündeminde yok. İşte bu nedenle EYT’liler artık gemileri yaktı. Eğer seçime kadar mağduriyet giderilmez ise EYT, bu kez sonuca çok daha büyük etki edecek gibi görünüyor. EYT, İstanbul’u Türkiye olarak görüyor ve haklarını teslim etmeyenlerin seçimi kaybetmesinin olası bir erken seçimi tetikleyeceğine inanıyor.

 

İşte böyle bir süreçte Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak’tan, çok net bir açıklama geldi. Kendilerini gündemine almayanlara sandıkta en demokratik haklarını kullanarak cevap vereceklerini belirten Özüpak, EYT’lilere de çağrı yaparak; “Ben hakkımı istiyorum, sen hakkını istiyorsun, o hakkını istiyor; biz, gasp edilen kazanılmış hakkımızı istiyoruz. Bizi düşünmeyene neden oy vereceğim. İstanbullu arkadaşlarım, önce partim değil, hakkım diyeceksin” dedi.

 

Özüpak, İstanbul’daki seçimin önemine vurgu yapmak için ise “İstanbul demek, Türkiye demek. Anlayabildiniz mi yerel seçimin önemini” ifadelerini kullandı. Özüpak, yaptığı paylaşımın altına ise hak mağduru bir EYT’li kadının feryadını içeren videoyu yerleştirdi.

İşte noktası virgülüne Özüpak’ın o paylaşımı:

“#SONUNA KADAR OKUMANIZI İSTERİM.

#EMEKLİLİKTEYAŞATAKILANLAR

BEN, Hakkımı İSTİYORUM SEN, Hakkını İSTİYORSUN O, Hakkını İSTİYOR

BİZ, GASP EDİLEN KAZANILMIŞ HAKKIMIZI İSTİYORUZ.

VATANDAŞ OLARAK BENİ, SENİ, O’ nu, BİZİ DÜŞÜNMEYENE NEDEN OY VERECEĞİM. İSTANBUL’ LU ARKADAŞLARIM ÖNCE PARTİN DEĞİL, ÖNCE HAKKIM DİYECEKSİN.

Ben mi, sen mi, o mu, BİZ Mİ? GÖRMEYENİ GÖRECEĞİZ. YETERİNCE MAĞDUR EDİLİP GÖRMEZDEN GELİNMEDİK Mİ?

ÖNCE VATANDAŞ,

ÖNCE MİLLET.

AYRICA saldırıya gececek arkadaşlar hatırlatayım, İstanbul yerel seçimlerinde oy için Alanlarda olan siyasetçiler oylarımızla gelecek yönetime.

GÜÇ BİZİZ. İSTANBUL DEMEK TÜRKİYE DEMEK. anlayabildiniz mi yerel seçimin önemini. Haklarımızın iadesinin bir gecede yapılabileceğini hepimiz biliyoruz. Görmeyenlere de yine demokratik hakkımızla

SANDIKTA GÖSTERECEĞİZ. Pes etmeyeceğiz, Yılmayacağız,. EYT SYDD Yönetim Kurulu Adına Başkan Gönül BORAN ÖZÜPAK” EYT’Lİ KADININ İSYANI

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

93 − 83 =