EYT’liler büyük buluşmaya hazır! KONVOY EŞLİĞİNDE GİDECEKLER.

 

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) seslerini duyurmak ve taleplerini dile getirmek için yeni eylem kararı aldı. 10 Şubat’ta Ankara’da büyük bir buluşmaya imza atan EYT’liler, Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve çevresini hınca hınç doldurmuştu. Bu buluşmanın ardından hükümetin herhangi bir adım atmamasına ve “Gündemimizde yok” açıklamasına tepki gösteren Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma Derneği (EYT SYD) Yönetim Kurulu, mart ayında İstanbul Maltepe’de büyük bir miting yapma kararı alındı.

EYT’lilerin başvuru yaptıktan sonra izin bekleme süreci yaşandı. Beklenen izin 5 gün önce çıktı. Ve EYT’lilerin beklediği büyük gün geldi çattı. Yarın İstanbul’da tam 1 Milyon EYT mağdurunun bir arada olması bekleniyor.

Türkiye’nin dört bir yanında EYT’liler Maltepe mitingi için seferberlik başlattı. EYT SYDD Kocaeli Temsilcisi Naim Avcı’nın önderliğinde de Kocaeli’de eşine az rastlanır bir dayanışma örneği gerçekleştiriliyor. EYT’liler Kocaeli’de de tüm imkansızlıklarına rağmen binlerce kişiyle Maltepe’deki yerini alacak.

Konuyla ilgili EN Kocaeli’ye değerlendirmelerde bulunan EYT SYDD Kocaeli Temsilcisi Naim Avcı, “İnanın inanılmaz bir talep var. Miting için liste tutuyorduk. Artık liste tutmayı falan bıraktık. Arkadaşlarımız büyük bir heyecanla yarını bekliyor” dedi. İMECE USULÜYLE Büyük bir dayanışma örneği sergilediklerine vurgu yapan Naim Avcı, “Gerçekten mitinge gelemeyecek durumda arkadaşlarımız var. Maddi olarak sıkıntı içerisindeler. Ancak büyük bir dayanışma örneği sergileyerek adeta imece usulüyle durumu olmayan arkadaşlarımızın eksiklerini gideriyoruz” ifadelerini kullandı.

Otobüs poblemlerinin olmadığının altını çizen Avcı, “Mitinge gelmek isteyip de acaba yer kalmış mıdır diye düşünen arkadaşlarım varsa hiç problem etmesin. Binlerce kişiyle gideceğiz. Kaç bin kişi gelirse gelsin. Buradaki insanları Maltepe’ye ulaştıracağız. Kimse şüphe duymasın” diye konuştu.

Mitinge katılım noktasında özel araçlar yerine otobüslerin tercih edilmesinin daha iyi olacağını ifade eden Avcı, “Bu tarihi anı kimse kaçırmamalı. Ben mitinge katılacak arkadaşlarımızdan bir istekte bulunuyorum. Lütfen mümkün olduğunca özel araçlarımızla mitinge gitmeyelim. Otobüslerle topluca gidelim. Güzel bir kortej oluşturalım ve gücümüzü gösterelim” dedi.

EYT’nin büyük Maltepe mitingi için Kocaeli’de iki ayrı noktadan araç kalkacak. Yarın 09:00’da İzmit Milli İrade Meydanından ve Gebze Center’ın önünden EYT’nin otobüsleri büyük bir konvoy ile kalkacak.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 57 = 59