EYT’DEN BÜYÜK TEPKİ.. ‘HAKKIMI HELAL ETMİYORUM’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili rakam açıkladı, EYT’lilerden tepki gecikmedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Perpa Ticaret Merkezi’nde esnafla buluştu.

EYT’lilerle ilgili konuşan Soylu, dünyada emeklilik yaşının gittikçe yükseldiğini ve 67 bandına doğru tırmanışın söz konusu olduğunu söyledi.

İnsanların ömrü uzadıkça hastalıkların ve bunun maliyetinin arttığını ifade eden Soylu, “Dünya tamamen bunun kıskacına girmiş durumda. Ne yapacağının endişesi içinde. Özellikle çeşitli yöntemler oluşturmaya çalışıyorlar.” dedi.

EYT Yasası’nın hayata geçirilmesi halinde toplam yükün 800 milyar lira, ilk yıllık yükün 25 milyar lira olduğunu savunan Soylu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin şu anda bunu karşılayabilecek durumunun olmadığını söyledi.

Soylu’nun açıklamalarına EYT’lilerden yanıt gecikmedi.

‘EMANET OLARAK VERDİĞİMİZ PRİMLERİMİZİ İSTİYORUZ’

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYTSYDD) Başkanı Gönül Boran Özüpak, EYT’lilerin erken emeklilik istemediğini belirterek, Soylu’nun açıkladığıu rakamın doğru olmadığını belirtti.

Bu rakamın nasıl bulunduğunun açıklanmasını isteyen Özüpak, “Biz kazanılmış hakkımızı istiyoruz. Bu maliyet meselesi bizim problemimiz değil. Biz işe girerken devletimizle bir sözleşme yaptık ve devletimize emanet olarak verdiğimiz primlerimizi istiyoruz.” diye konuştu.

EYTSYDD İl Temsilcileri Koordinatörü Alper Özüpak da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda hükümet kanadından gelen farklı açıklamalara dikkat çekti:

‘HAKKIMI HELAL ETMİYORUM’

“2019 yılı bütçesinin büyüklüğü 960 milyar 976 milyon lira. EYT’nin maliyetinin 800 milyar lira oldugunu söyleyen İçişleri Bakanı, EYT’nin maliyetinin 700 milyar oldugunu söyleyen Cumhurbaşkanımız, EYT’nin maliyetinin 60 milyar olduğunu söyleyen Çalışma Bakanı… Burada bir yanlış yapılıyor, doğru bilgilerle EYT mağduriyetini neden ortaya koymazlar?” diye sordu.

Özüpak, açıklamasına şöyle devam etti:

“Para her şeye, her yere, herkese bulunuyor, EYT neden ülkemizi batırıyor, bizim emanet ettiğimiz primlerimiz nereye gitti? EYT masum bir hak arayışıdır. Bizler anamızın ak sütü gibi helal olan gasp edilmiş hakkımızı sonuna sonuç alana kadar almak için mücadelemize devam edeceğiz. Bu mübarek günde bizi haksız çıkarmak, halkın vicdanında yargılanmamız için yalan söyleyenlere hakkımı helal etmiyorum.”

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

25 − = 19