EYT SORUNU YİNE MECLİSTE!

“EDİRNE’DEN KARS’A, DÜNYA’DAN MARS’A. ÇIKSIN ARTIK BU YASA”

Milyonlarca vatandaşın gözü kulağı emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili gelecek yeni haberlerde. Prim gün süresini doldurmasına rağmen yaş şartını yerine getiremediği için emekli olamayan yüz binlerce EYT’li, emekli olmalarını sağlayacak düzenlemenin ne zaman yasalaşacağını öğrenmek istiyor.
Hürriyet Konuyu Meclis’e Taşıdı!

Emeklilikte yaşa takılanların yaşadığı sorunlar yine TBMM’de. CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet konuyu gündeme getirdi ve “Edirne’den Kars’a, Dünya’dan Mars’a. Çıksın artık bu yasa” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet emeklilikte yaşa takılanların yaşadığı sıkıntıları yine TBMM gündemine taşıdı. Mecliste gündem dışı söz alan Hürriyet şu ifadeleri kullandı; “Emeklilikte yaşa takılanlar erken emeklilik istemiyor ama nedense iktidar tarafından sanki bu insanlar hak ettiklerini değil de hak etmediklerini istiyor gibi bir hava yaratılıyor. Bu insanlar fırsatçı değil, sadece uğradıkları hak gasbının bir an önce son bulmasını istiyor ve emeklerinin sömürülmesine karşı çıkıyorlar; hepsi bu. Eğer burası muz cumhuriyeti değilse bu vatandaşlarımızın haklarını daha fazla uzatmadan iade edersiniz.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, gasbedilen haklarının iadesi için il il dolaşıyor, toplantılar tertipliyor. Bu kapsamda İzmit’te de geçtiğimiz günlerde bir toplantı gerçekleştirildi. Kocaelili yüzlerce insanımızın katıldığı toplantıda konuşan Dernek Başkanı Gönül Boran Özüpak sadece ve sadece kazanılmış haklarını istediklerini söyledi. Haklarını alana kadar da şehir şehir örgütlenmeye devam edecek bu insanlar.

Hakları için mücadele eden tüm yurttaşlarımıza buradan selam olsun. Biz de onların sesine ses olmak, gücüne güç katmak adına, haklı taleplerini her fırsatta burada dile getireceğiz. Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızın dedikleri gibi ‘Edirne’den Karsa, Dünya’dan Mars’a çıksın artık bu yasa’ diyorum.”

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

3 + 6 =