‘SEVGİ ÇADIRI KURMAK İSTİYORUZ’

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış, kurum olarak Gölcük’te yaptıkları çalışmalar ve projeleri ile ilgili olarak dün bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Barış, ilk olarak hatıra ormanı çalışmaları hakkında bilgiler verdi ve “İlçemizde bir hatıra ormanı oluşturma yönünde bir çalışmamız var. Bunu hayata geçirmek için Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü ile birlikte adımlarımızı atıyoruz. Söz konusu hatıra ormanı için Gölcük Orman işletme Müdürlüğü, yer tespit çalışması yapıyor. Bunun sonuçlanmasının ardından hatıra ormanını oluşturmak için adımlarımızı atmak istiyoruz” dedi.

Şube çalışmalarıyla sözlerine devam eden Barış, “Geçtiğimiz dönemlerde, yaz aylarında ülkemizin ciğerleri yandı. Birçok ormanımızı yangınlarda kaybettik. Bu alanlarımızı yeniden yeşertmek için birtakım adımlar atmak istiyoruz. Bu anlamda Gölcük Kaymakamlığı,Gölcük Belediye Başkanlığı ve Türk Kızılay Gölcük Şubesi olarak yangın yaşanan yerlerde,oraya gitmeden orman oluşturma çabamız var. Bu konuda kaymakamlığımız ve belediye başkanlığımızın attığı adımlar var. Bu konudaki çalışmalar kesinleşirse ormanlarımızı oluşturmak adına çalışmalarımızı yapacağız” dedi.

Başkan Barış, sözlerine mağazaları ve kan bağışları hakkında bilgiler vererek devam ederek, “Kurumumuzda bulunan mağaza çalışmalarımız sürüyor. İhtiyaç sahipleri buraya gelerek ihtiyaçları doğrultusunda giyinerek çıkıyor. Burada da destekçilerimizin büyük bir emeği var. İlçe merkezinde bir sevgi çadırı kurmak istiyoruz. Buradaki mağazamızdaki birtakım ürünleri oraya götürüp direkt olarak bu çadırda ihtiyaç sahiplerine vermeyi ve bağışlar konusunda farkındalığı arttırmak istiyoruz” dedi.

Barış, “Gıda konusunda ailelere yardımlarımız sürüyor. Bu konuda da elimizden geleni yapmayı sürdüreceğiz. Kan bağış çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kan bağışı her zaman ihtiyaç duyduğumuz bir konu. Hastalarımıza ivedi bir şekilde şifa olabilmesi adına kan bağış miktarını arttırmalıyız. Bu konuda halkımızı kan bağışında bulunmaya davet ediyorum. Trabzon ve Rize’de birer okula kırtasiye yardımı yaptık. Mardin’de bir okula spor malzemesi ve kırtasiye yardımı da yapacağız” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

66 − = 61