EYT MİTİNGİNE DEV KATILIM

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların 1 milyon hedefi ile gerçekleştirdikleri Maltepe mitinginde sayı, EYT SYD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak ile mitingi takip eden Kocaeli Temsilcisi Naim Avcı’nın açıklamasına göre 2 milyonu buldu. Avcı, “Bu bir rekor” dedi

Miting alanının çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, gelenler polis arama noktasından içeriye alınıyor.

Kazanılmış hakları ellerinden alınan ve bu haklarını geri almak için güçlü bir mücadeleye girişen milyonlarca emeklilikte yaşa takılan vatandaş, 31 Mart yerel seçimleri öncesi hükümetin gündemine girebilmek ve sorunlarının çözümünü sağlamak amacıyla bugün son kozunu İstanbul Maltepe’de oynuyor. 1 milyon hedefiyle gerçekleştirilen mitingin hedefi aştığı söyleniyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT Derneği) miting için bir milyon kişinin toplanacağını öne sürmüştü. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak ile birlikte mitingi takip eden Kocaeli Temsilcisi Naim Avcı, mitinge katılan vatandaşların sayısının 2 milyona ulaştığını dile getirerek, “Şu an burada rekor kırılıyor. Tarihe geçecek bir miting gerçekleştiriyoruz. Demokratik hakkımızı kullanıyoruz. 3 gün gibi kısa bir sürede 2 milyon civarı insanı bu alana toplamak hiç kimseye nasip olmaz. Bu hiç kolay olmadı. Kocaeli Temsilciliği olarak biz ve 81 ildeki EYT’li arkadaşlarımız bunun için canla başla çalıştı. Gönül Hanım’ın çağrısına uydu. Bu miting tarihe geçecek bir miting” şeklinde konuştu.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 30 = 36