EYT BURSA’DA BİR MESAJ VERDİ!

Bursa’da ikinci kez buluşan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Dayanışma ve Dayanışma Derneği (EYT) üyeleri, binlerce EYT’li dostları ile kapalı spor salonunda buluştu.

Son dönemde siyaset gündeminin başlıca gündem maddelerinden biri olan emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), güç birliği toplantılarına devam ediyor. Büyük ilgi gören toplantıda EYT’liler salona sığmadı.

Nilüfer Yüzüncüyıl Kapalı Spor Salonunda EYTSYD Derneği Bursa İl Temsilcileri Yüksek Fidan ve Turgay Ölüç tarafından düzenlenen toplantıya EYTSYD Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak ve yönetim kurulu üyeleriyle Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun ve EYT’liler adına ‘Dökün Beni Yıldızlara’ adlı romanı yazarak, kitabın gelirini derneğe bağışlayan Yazar Erdinç Ozan, Gölcük esnaflarımızdan EYT Hakan Taş’da katıldı. Gölcük esnafımız Hakan Taş, “Tüm dernek üyeleri arkadaşlarım adına şunu ifade edebilirim, bu topluluk erken emeklilik istemiyor, bizler kazanılmış haklarımızı istiyoruz, bu bizlerin bir hak arayışıdır, yani bu aslında bir hak davasıdır” dedi.

“BU TOPLULUK ERKEN EMEKLİLİK İSTEMİYOR”

EYT topluluğunun erken emeklilik istemediğini belirten Özupak, “Bu topluluk kazanılmış haklarını istiyor. 1999 yılı öncesinde kadınlara dediler ki; ’20 yıl, 5 bin prim günüyle emekli olacaksın’, erkeklere de ’25 yıl, 5 bin prim günüyle emekli olacaksın.’ Ancak 1999 yılında çıkan 4447 sayılı kanunu geriye doğru işletilerek bizlere üçüncü bir şart olarak yaş akdini getirdiler. Bu da 2 ile 17 yıl arasında emekliliğimizi öteledi. Bu kanun hayallerimizi, planlarımızı çaldı ve ‘mezarda emeklilik’ olarak karşımıza çıktı. 45 – 50 yaş aralığında yaşadığımız en büyük mağduriyetler, çalışan kişilerin dahi ‘sen artık bize verimli değilsin’ denilerek kapıya koyulması, bu sebeple işsiz kalan arkadaşlarımızın yaşından dolayı iş bulamamasıdır. Biz ekonomik anlamda bir geçim sağlamak zorundayız. İhtiyaçlarımızı karşılamak zorundayız. Hak arayışımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Emeklilikte yaşa takılanların sayısı konusunda net bir bilgi olmadığını söyleyen Özupak, “Yaptığımız çalışmalarda ortaya çıkan rakamlarda 6 milyon, 2 milyon, 5 milyon gibi farklı rakamlar var. Sosyal güvenlik uzmanımızla yaptığımız çalışmada ise biz mağdur 1 milyon kişi tespit ettik” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 2 = 1