EVLER 2019’UN İLK ÇEYREĞİNDE TAMAMLANACAK

 

 

 

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş Denizevler bölgesinde hayata geçirilen kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Sivritepe’de yapımı devam eden TOKİ Konutları’nı yerinde inceleyerek bilgi verdi. Başkan Ellibeş projenin 2019’un ilk çeyreğinde tamamlanacağını söyledi. Proje de 541 konut, 14 dükkan, 1 Cami yer alıyor.

 

 

 

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş Denizevler bölgesinde hayata geçirilen kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Sivritepe’de yapımı devam eden TOKİ Konutları’nı yerinde inceleyerek binalar hakkında bilgi verdi. Yapılan bilimsel araştırmalar neticesinde bina yapımının yasaklandığı Denizevler’de kentsel dönüşüm projesi kapsamında ev sahipleriyle anlaşılarak Sivri Tepe Mevkii’nde yapılan evlerin yapımı hızla ilerliyor. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellbieş beraberinde gelen Basın mensuplarına büyük bir hızla devam eden Sivritepe TOKİ konutları hakkında bilgi verdi.

 

 

EVLER 2019’UN İLK ÇEYREĞİNDE TAMAMLANACAK

Proje kapsamında 541 konut, 14 dükkan, 1 Cami’den oluşacak olan Sivritepe TOKİ Konutları hakkında bilgi veren Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “ 17 Ağustos 1999 Gölcük Depreminde Denizevler bölgemizde meydana gelen 2 metrelik bir çökmeye maruz kaldı. Bu vesileyle o bölgede ki yaşayan insanlarımızın can güvenliği açısından o bölge afete maruz bölge ilan edildi ve insanların orada oturmaması için yeni kalıcı konutlar yapıldı. O günlerde afete maruz kalan bölge olarak ilan edilen sınırlar içinde bulunan Denizevler de oturmaya devam eden vatandaşlarımızın can güvenliği için İhsaniye’nin Gölcük ile birleşmesinden sonra o bölgeyi Kentsel Dönüşüm Projesi ile yıkmaya karar verdik. Bunun nedeni yapılan incelemelerde Denizevler Bölgesi’nin  olası bir depremde yine çökmeye maruz kalacağını ve risk alanı olduğunun teyidinden sonra orada yaşayan vatandaşlarımız daha sağlıklı ve güvende yaşayabilecekleri yeni bir yere nakli için girişimde bulunduk. Bu girişimimizin sonucunda 80 bin metrekarelik alan üzerinde 541 konutun yapımına karar verdik. Bu karar doğrultusunda geçtiğimiz yıl 17 Ağustos anma etkinliklerinde o günkü Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın iştiraki ile burada temel atma törenini gerçekleştirmiştik. O günden bugüne gelinen nokta da binalarımızın birçoğu bitmek üzere ve Allah kısmet ederse bu 541 konutun Denizevler’de hala oturmaya devam eden vatandaşlarımızın güvenle oturabileceği konutlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Evlerimizin Allah nasip ederse 8 ay içerisinde bitmiş olacak. Yani 2019’un ilk çeyreğinde bitmesi hedefleniyor. Bu güzel bir sonuç oldu. Beklentilerimizin karşılık bulduğu bir proje oldu. Nihayetinde biz bundan sonra daha huzurlu olacağız. Olası bir depremde tekrar Denizevler’in çökme riskinin var olduğundan yola çıkarak o bölgede ki insanların can ve mal güvenliklerini sağlamış oluyoruz. Ben şimdiden burada oturacak tüm hemşehrilerimize  sağlıklı, mutlu, huzurlu, güvenli nice yıllar diliyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

39 − 38 =