Ev ve Araba Alacaklar Dikkat!

Hafta ortasında Dolar kuru ve Altın fiyatları düşüşe geçmiş durumda! Ev ve araba alacaklar, konut ve ihtiyaç – taşıt kredilerine başvurmaya hazırlanırken faizler de düşecek! Ev – Araba alacaklar aman dikkat! Faizler daha da düşecek, peki ne kadar düşecek? Konut kredisi faiz oranları ne kadar düşer, faizler ne zaman düşecek? Detayları sizler için hazırladık…

4 Eylül Çarşamba, hafta ortasında Dolar kuru, ABD Merkez Bankası FED’den gelen ‘Piyasanın beklentisini karşılamalıyız.’ açıklamasının ardından düşüşe geçti. 5.76 TL seviyesinden 5.66-5.67 bandına gerilen Dolar kuruyla birlikte Altın fiyatları da düşüşe geçti. Çeyrek Altın 470-475 TL’lerden tekrar 468 TL seviyesine geriledi. Tüm bu yaşananlarla birlikte ev ve araba alacaklar da Faizler düşecek mi? Faiz oranları daha da aşağı inecek mi? Bu soruların yanıtını araştırmaya başladı!

2019’DA FAİZ ORANLARI DAHA DA DÜŞER Mİ?

Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin ekonomi yönetimindeki Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, her fırsatta, Merkez Bankası’na ‘Faizler düşmeli.’ mesajını veriyor. Son yaşanan düşüşlerin ardından faiz indirimi haberleri de bir bir gelmeye devam ediyor. Özellikle bugün, 4 Eylül Çarşamba, Vakıfbank, İhtiyaç kredisinde faiz oranlarını bankanın maaşlı müşterileri için %1,45, diğer müşteriler içinse %1,55 seviyesine çekti!

Ev ve Araba sahibi olmak isteyenler, faizlerin düşmesini beklemeye başladı. Öte yandan kimileri faizler düşmez diyerek kredi kullanmaya başladı! Ancak faizler de düşüş trendi sürecek! İlerleyen dönemde ‘2. Konut Seferberliği’ ile Konut kredisinde faiz oranlarının %0,80-0,90 aralığına indirilmesi planlanıyor! Devlet Bankaları, Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank öncülüğünde 2. faiz indirimi furyası da başlayabilir!

FAİZ İNDİRİMİ İÇİN GÖZLER 12 EYLÜL PPK TOPLANTISINDA

Merkez Bankası, 12 Eylül 2019 tarihinde Para Politikası Kurulu toplantısını gerçekleştirecek. Bu toplantıda yeni bir faiz indirimi kararı gelir mi? Piyasa şuanda ‘faiz indirimi’ beklentisi içine girmiş durumda. Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, 12 Eylül’deki PPK toplantısının ardından Merkez’in faiz kararını açıklayacak. Gözler de 12 Eylül Faiz kararına çevrilmiş durumda.

KONUT KREDİSİ VE İHTİYAÇ KREDİSİNDE FAİZ İNDİRİMİ YOLDA

Konut kredisi ve ihtiyaç kredisi kullanacaklar acele etmesin! Ev ve araba alacaklar dikkat! Faiz indirimleriyle daha uygun ve ekonomik şartlarla konut – ihtiyaç – tüketici kredileri kullanmak için biraz daha beklemelisiniz. Yakın zamanda, 2019 bitmeden bankaların, tüm kredi ürünlerinin faiz oranlarında yeni bir indirim kararı alması bekleniyor.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 8 = 12