Esnaflar tepkili Kermesler yasaklansın

Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Kadir Durmuş, oda binasında önemli basın açıklaması gerçekleştirdi.

Nisan ve mayıs aylarında sık sık düzenlenen dernek, vakıf ve çeşitli hemşeri derneklerinin Milli İrade Meydanında düzenlediği kermeslerin yasaklanmasını isteyen Başkan Durmuş, “Bu kermesler mevzuatta suçtur. Esnafa yük olan bu uygulamaları yasaklayın” dedi.

DERHAL YASAKLANMALI

Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Özellikle içinde bulunduğumuz nisan ve mayıs ayları artık bu şehirde kermes ayları olarak anılmaya başladı. Dernek, vakıf ve çeşitli hemşehri dernekleri, Perşembe Pazarı alanında haftalar süren, yardım faaliyeti adı altında etkinlikler düzenliyor. Bu kermes etkinlikleri Kocaeli esnafına çok büyük bir yük. Bu faaliyetler derhal yasaklanmalı.

SUÇA ZEMİN HAZIRLANIYOR

Kermes olarak adlandırılan bu faaliyetler, esnaftan bağış ya da yardım amaçlı toplanarak kontrolsüz bir şekilde fiyatlandırılarak halka satış yapılıyor. Nihayetinde esnaftan alınan yardım maksatlı ürünler yine esnafa kurşun olarak dönüyor. Ayrıca sunulan birçok gıda ürünü steril şartlardan uzak halka sunuluyor. Belediye mevzuatlarında açıkta gıda satışı yapmak kesinlikle yasak olmasına rağmen kermeslere izin verilerek bu suça zemin hazırlanıyor.

BELEDİYELERE SESLENİYORUZ

Biz tüm belediyelerimize ve halkımıza sesleniyoruz. Lütfen bu faaliyetlere izin vermeyin. Halkın sağlıksız ortamda alışveriş yapmasının önüne geçilmeli. Devletimiz eğitim ya da konaklama maksatlı yapılan bu tür kermes faaliyetlerinden kazanacak gelirden daha fazlasını bu kurumlara yapmaktadır ve yapmaya devam edecektir.”

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

61 − = 51