ESNAFIN GECİKMİŞ KREDİ BORCU YAPILANDIRILACAK

Bir süredir vatandaşların gündeminde olan esnaf kredi yapılandırma müjdesi nihayet geldi. Pandemi sürecinin olumsuz etkilerine karşı esnaf ve sanatkarlara destek olmak amacıyla Bir süredir esnaf ve sanatkarların gündeminde olan  takibe düşen kooperatif kredilerinin yapılandırılması için oluşan beklentinin gerçekleştiğinin müjdesini Gölcük’e başkan Musa Mısırlıoğlu verdi.  Yani esnafın kredi borcu yapılandırma beklentisi karşılık buldu. Yapılan çalışmanın sonucunda Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile esnaf ve sanatkarlar tarafından kullanılan kredilerin takipte olanları yapılandırılıyor.

Başkan Mısırlıoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre “Esnaf kredi yapılandırma 2020 kapsamında 30 Haziran 2020 tarihi de dahil olmak üzere bu tarihten önce kredi borcu kooperatif takibine intikal edenler, kredi yapılandırma uygulamasından yararlanabilecek. 30 Haziran 2020 tarihine kadar takibe intikal etmiş borçlar için peşin ödeme yapılması durumunda faizsiz olarak kapatılabilecektir. 24 taksit seçeneği istenirse %10 faiz ile 24 aya kadar borç bölünebilecektir.

Esnaf kefalet kredi yapılandırma 2020 uygulamasından yararlanabilmek için esnaf ve sanatkarların Kredi Kefalet Kooperatifine yazılı şekilde başvurması ve yapılandırma talebinde bulunması gerekiyor.  Esnaf kredi yapılandırma uygulamasının kredi ve kefalet kooperatifi ortaklarına sağlanmış önemli bir imkan olduğu belirti.  Başkan Mısırlıoğlu, bu fırsattan yararlanmak isteyen esnafımızı Gölcük Kooperatifine bekliyoruz” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 72 = 73