Esnaf asıl beklentisi faizlerin düşürülmesi!

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinin esnaflara verdiği kredi limitinde artış oldu

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Musa Mısırlıoğlu’na sorduk. Konuyla ilgili kooperatife henüz genelge gelmediğini belirten başkan bilgi gelir gelmez bunu paylaşacağını ifade etti.

275 BİN OLACAK

Kredi limitinin dışında ise herhangi bir değişiklik olmadı. Esnafın bu nokta da yüzü gülmedi. Çünkü esnaf kredi artışından ziyade, ödemelerini yapabileceği, eski faiz oranıyla kredi kullanmak istiyor. Bilindiği gibi esnaf odalarına üye olanlar, kredi ve kefalet kooperatiflerinden 5 yıl içinde aylık ya da üç aylık geri ödemek şartıyla kredi kullanabiliyor.

MERKEZ BANKASI FAİZ İNDİRİMİNE GİTTİ

Merkez Bankası geçen hafta politika faizlerini 1 puan indirmiş ve yüzde 18’e düşürüldüğünü açıklamıştı.

DÜŞÜRMESİ BEKLENİYOR

Kooperatifte faiz oranı ise yıllık yüzde 9 olarak devam ediyor. 1,5 yıl öncesine kadar yüzde 4- 4,5 olan faiz oranı yüzde yüzden fazla artarak 9 oranına getirildi. Zor günler geçiren küçük ölçekli esnaf için yeni bir genelge ile bu oranın da Merkez Bankasının indirimi doğrultusunda faiz oranının düşürülmesi bekleniyor. Pandemi döneminde yükselen bu artış oranı esnafı çok zora soktu. Esnaf dört gözle gelecek faiz indirimine odaklanmış durumda!..

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 2