ESKİŞEHİR’İ KARIŞ KARIŞ GEZDİLER

 

Gölcük Eskişehirliler Sosyal Dayanışma Derneği ve Gölcük Satır başı kulüp üyeleri ile geçtiğimiz Pazar günü Eskişehir Kültür gezisi düzenledi. Gezide Eskirşehir’in bir çok yeri gezilirken, kampanya ile toplanan kitaplarda okula teslim edildi.

 

 

Gölcük Eskişehirliler Sosyal Dayanışma Derneği ve Gölcük Satır başı kulüp üyeleri ile geçtiğimiz Pazar günü Eskişehir Kültür gezisi düzenledi. Geziyle ilgili bilgi veren Gölcük Eskişehirliler Dernek Başkanı Bülent Denlikol şu bilgileri verdi: “Sabah saatlerinde Değirmendere Çınarlık Meydanından hareket edilerek öncelikle Eskişehir Sazova parkı ziyaret edildi. Burada Su altı dünyasında birçok deniz canlısını büyük akvaryumlarda görme şansı bulundu. Hayvanat Bahçesinde farklı hayvanlar görüldü. Uzay ve Bilim Merkezinde farklı bilgiler alındı.

İL YERLİ OTOMOBİL DEVRİM ZİYARET EDİLDİ

Daha sonra TCDD müzesi ziyaret edildi. Burada 1961 yılında yapımı başlayan ve 4.5 ay gibi kısa sürede Türk Mühendisler tarafından imalati tamamlanan fakat maalesef yaşanan talihsizlikler sonucunda üretim aşaması durdurulan Türkiye nin İlk yerli otomobili DEVRİM ve yine ilk Buharlı tren olan KARAKURT ziyaret edilerek bir çok hatıra fotoğrafı çekildi. Daha sonra öğle yemeğine geçildi. Eskişehirin şehir içi ve Şehri ikiye ayıran Porsuk çayı çevresi serbest olarak gezildi.

 

 

TOPLANAN KİTAPLAR TESLİM EDİLDİ

Gölcük Satır başı kulüp üyelerinin topladığı kitaplar Eskişehir Han ilçesi Çok programlı Anadolu lisesinde yeni kurulan kütuphaneye destek vermek amacıyla Anadolu lisesinde görevli öğretmen sayın Emrullah ERSAKAL’a  teslim edildi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yılmaz Büyükerşen’in  Balmumu heykel müzesinde  kendi el emeği ile yaptığı ve Osmanlı İmparatorluğunun kurucularindan Türkiye Cumhuriyetine ulaşan tarih koridorunda Ülkemiz için emeği geçen devlet adamlarının tüm Cumhur başkanlarimizin Atatürk ve ailesinin siyasilerin sanatçıların işadamlarınin gazetecilerin bazı ülkelerin devlet adamlarının Balmumundan yaptığı heykelleri görmek harikaydi.

ATILHAN’DA YORGUNLUK KAHVELERİ İÇİLDİ

Daha sonra Kurşunlu Külliyesi ziyaret edildi. Mevlevihanede canlı yapılan muzikle rahatlama ve dinlenme olanağı bulduk. Ayrıca Burada Türkiye’de sadece Eskişehir’de çıkarilan lületasindan el emeği ile yapılan ürünleri ve cam üfleme ile yapılan ürünler görme fırsatı bulundu.Daha sonra Eskişehirin ilk kurulduğu yer olan odunpazarı semtinde tarihi evler ziyaret edildi. Tur daha önceleri Han olarak kullanılan ve günümüzde hediyelik eşya satılan ve cafeler bulunan ATLIHAN da yorgunluk kahveleri içilerek son buldu ve Gölcük’e dönüş  yapıldı. Çok güzel bir gün geçiren tüm arkadaşlarımızla birlikte Eskişehir’i gezmek yorucu olduğu kadar eğlenceli ve kendi adıma gurur vericiydi” dedi.

 

Print
Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 7