ESKİ COŞKUN OTEL’İN YIKIMI YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ!

Kocaeli Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması için hazırlanan rapora, H.Y. isimli hissedar tarafından yapılan itirazı değerlendiren Sakarya Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü karar verdi.

RİSKLİ YAPI KATAGORİSİNDE OLDUĞUNU ONAYLADI

Kocaeli Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması için hazırlanan rapora, H.Y. isimli hissedar tarafından yapılan itirazı değerlendiren Sakarya Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün incelemesi sonucunda,  kentsel dönüşüm kanunu kapsamında hazırlanan raporun usulüne uygun hazırlandığı ve binanın riskli yapı kategorisinde olduğunu onayladı. Yapılan itirazı da reddederek, dosyayı Kocaeli Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne iade etti.

BİNANIN YIKILMASI İÇİN YAZI VE TEBLİĞ BEKLENİYOR

Kocaeli çevre ve şehircilik il müdürlüğünün binanın yıkılması için Gölcük belediyesine yazı yazması ve belediyenin yıkım kararını hissedarlara tebliğ etmesi bekleniyor.

Hissedarların, Yıkım kararına idare mahkemesinde dava açma hakkı bulunuyor.

Bina hissedarlarından aldığımız bilgiye göre aynı mahkemece daha önce binanın riskli olması sebebiyle tahliyesine karar verildiği ve bu kararın İstanbul Bölge Mahkemesi tarafından da onaylandığı bildirildi.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

25 − = 22