Eski Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir aday adayı oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, genel seçimlerin 14 Mayıs’ta olacağının açıklaması ve kararın Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından partilerde hareketlilik başladı.
13 Mart itibariyle başlayan süreçte kentin tanınan ve milletvekilliği için adaylığına neredeyse kesin gözüyle bakılan  Kocaeli Barosu eski başkanı Bahar Gültekin Candemir, bugün CHP Genel Merkezi’ne giderek milletvekili aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi
CHP Genel Merkezi’nde resmi başvurusunu gerçekleştirerek sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Candemir, “Bizler, emperyalizme karşı verilmiş en büyük mücadelenin, umudun ve aydınlığın coğrafyasında yetişen bir nesiliz.
‘HAK, HUKUK, ADALET İÇİN’
Azim ve cesaretini bu onurlu mücadelenin, aydınlığın ve Türkiye Cumhuriyetinin mimarı Mustafa Kemal Atatürk ve kurtuluş kahramanlarından alan bir milletin mensubuyuz. Bu bilinç ve sorumluluk duygusu ile; ülkemizin bugün içerisinde bulunduğu karanlığın aydınlığa kavuşması için, hak, hukuk, adalet için, demokrasi ve özgürlükler için mücadele etmek üzere büyük bir onurla üyesi ve neferi olduğum Cumhuriyet Halk Partisinden milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunduğumu takdirlerinize saygıyla sunarım. Bu tarihi süreçte sorumluluk alan tüm yol arkadaşlarıma başarılar dilerim. En derin sevgi ve saygılarımla.” İfadelerini kullandı.
BAHAR GÜLTEKİN CANDEMİR KİMDİR?
28.07.1973 tarihinde Kocaeli ili, İzmit ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilimi İzmit’te tamamladıktan sonra 1991 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı ve 1995 yılında mezun oldu. Kocaeli Barosunda başladığım Avukatlık stajımın ardından 1996 yılı itibarıyla serbest Avukat olarak çalışmaya başladı.
1995 yılında Kocaeli Barosu Çocuk ve Kadın Hakları Komisyonunda başladığım kurumsal çalışmaların devamında ;
-2002-2004, 2004-2006 dönemlerinde Kocaeli Barosu Yönetim Kurulu üyeliği,
-2006-2008, 2008-2010 dönemlerinde Kocaeli Barosu Disiplin Kurulu üyeliği,
-2010-2012 dönemi Kocaeli Barosu Yönetim Kurulu üyeliği,
-2012-2014, 2014-2016, 2016-2018 dönemlerinde Türkiye Barolar Birliği delegeliği görevlerinde bulundu.
2012-2018 yılları arasında Türkiye Barolar Birliğinde staj eğitmenliği yaptım. 2014-2018 yılları arasında Türkiye Barolar Birliğini temsilen TC. Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Kurulu üyeliği görevinde bulundu.
22.10.2018 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulda Kocaeli Barosunun ilk kadın Başkanı olma onuruna nail oldum. İki dönem Baro Başkanı olarak görev yaptım. Baro Başkanlığına yeniden aday olmadığım 15 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilen Kocaeli Barosu Genel Kurulunda Türkiye Barolar Birliği delegesi olarak seçildi.
Mesleğe ilk adım attığı günden itibaren kadın ve çocuk hakları konusunda aktif rol aldı, kamusal davalarda mağdur taraf vekilliği görevlerinde bulundu. İstanbul Sözleşmesinden çekilme kararına karşı Danıştay’da açılan iptal davasında Kocaeli Barosunu temsil etti.
Türkiye tarihinde ilk defa 35 Baro başkanı ile, kamuoyunda ‘Çoklu Baro Yasası’ olarak bilinen, siyasi iktidarca Avukatlık Kanunu’nda yapılmak istenilen değişikliğe karşı başlatılan yürüyüş ve eylemlerde, akabinde ise Türkiye Barolar Birliğinde yönetim değişikliği sürecinde etkin rol aldı.
Uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisi il ve İlçe Hukuk Komisyonları ile ‘Seçim Güvenliği’ yapısı içerisinde aktif görevlerde bulundu. 2015-2018 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanlığında, Hukuktan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.
Evli ve bir kız çocuğu annesi.
Cumhuriyet, Demokrasi, Temel Hak ve Özgürlükler ile Hukuk Devleti mücadelesinin bir neferi olarak yaşamını idame ettiriyor.
Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

65 − 58 =