EŞİM KANSER DEDİ İNSANLARI DOLANDIRDI

Derince’de aktar dükkanı işleten Serkan A., eşinin kanser olduğunu söyleyerek cadde esnafına 500 bin ile bir milyon lira arasında borçlandıktan sonra kayıplara karıştı

YAKLAŞIK bir yıl önce İstanbul’dan Derince’ye taşınan ve Çınarlı Mahallesi Çenesuyu Caddesi üzerinde aktar dükkanı açan Serkan A., eşi Suzan A. ile birlikte mahalle esnafının güvenini kazandı. Eşinin kanser hastası olduğunu, zor günler geçirdiğini söyleyen Serkan A. mahalle sakinlerine ve esnaflara borçlanmaya başladı. Esnaflardan beyaz eşya, mobilya gibi eşyaların yanı sıra borç parada alan Serkan A. ve eşi Suzan A.’nın borçları zaman içerinde 500 bin ile bir milyon liraya kadar ulaştı. Mahalle esnafının alacaklarını sormaya başlaması üzerine ise karı-koca çocuklarıyla birlikte 23 Temmuz gecesi evlerini boşaltarak kayıplara karıştı.

 

KANSER OLDUĞUNA İNANMIYORUZ

Eşi Suzan A.’nın kanser hastası olduğun ve bu hastalıkla mücadele ettiklerini söyleyerek mahalle esnafına kendilerine acındıran Serkan A.’nın dükkanını devir ederek borçlarını ödeyeceğini söylediği, fakat devir aldığı aktar dükkanın borcunu dahi ödemediği iddia edildi. Mahalle esnaflarına Küba’ya giderek kanser aşısı olduğunu söyleyen Suzan A.’nın ise kanser ilacı dahi kullanmadığını iddialar arasında. Suzan A.’nın kanser hastası olduğuna inanmadıklarını söyleyen mahalle sakinleri ise hem yetkililerden yardım bekliyor hem de şahıslar tarafından başkalarının bir daha bu şekilde dolandırılmasını istemiyor.

 

BAŞKALARININ MAĞDUR OLMASINI İSTEMİYORUZ

“Bu şahıslar bizlerin iyi niyetini kullanarak vicdanımızı dolandırdı” diyen mahalle esnaflarından İsmail Karan, “Biz paramızdan geçmiş durumdayız. Bizim insanlığımızı, iyi niyetimizi kullanarak bizleri dolandıran bu şahısların rezil olmasını istiyoruz. Bizden başkalarının mağdur olmasını istemiyoruz. Bu kadar esnaf olarak mağduruz. Aynı tabaktan yemek yediğimiz insanlar bizi bu duruma düşürdü. Yetkililerden bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.  Kanser hastalığı ile mücadele ettiklerini söyleyerek bu insanlar bizim iyi niyetimizi sömürdü. Son bir akşam kaçıp gittiler. Bizim utanmamız gerektiren bir durum yok. Utanması gereken onlardır” dedi.

 

 

 

AYNI ACINDIRMA TAKTİĞİ

Mahalleyi terk etmeden kısa bir süre önce kendilerinden kanser hastalığını öne sürerek televizyon ve kahve makinesi aldıklarını ifade eden esnaflardan Hicri Bulut, “Gitmeden bir kaç gün önce kanser hastası olduğunu söyleyerek kendisini acındırdı. Önce bir süpürge aldılar, onun bir kaç taksitini ödediler. Sonra çocuklarının televizyonu kırdığını söyleyerek yeni bir televizyon almak istediler. Yanında da bir kahve makinesi aldılar. Toplam 5 bin 500 liraya tutarında ürün verdik. Daha sonra kaçtıklarını tüm esnafa aynı acındırma taktiği ile borçlandıklarını anladık. Bu şahısların bizden başkalarını da dolandırmalarını istemiyoruz” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

74 − 69 =