ERİKLİTEPE TABİAT PARKI’N DA KALMAK NE KADAR?

ERİKLİTEPE TABİAT PARKI’N DA KALMAK NE KADAR?

Kocaeli sınırında bulunan Eriklitepe Tabiat Parkı, günübirlik kamp ve piknikçiler başta olmak üzere, bungalov tipi kır evleriyle doğa tutkunlarının vazgeçilmez adresi olmaya devam ediyor. İlk karın düşmesiyle Gölcük Belediyesi Eriklitepe Tabiat Parkı’na vatandaşların yoğun ilgisi sürüyor. 50 cm kara ulaşan tabiat farkı, Gölcük’ün turizme açılan önemli penceresi ve aynı zamanda da en yüksek noktası.  Kış aylarında uzun süre kar altında kalmasıyla vatandaşların uğrak yeri haline gelen,  Eriklitepe, yılın ilk karının yağmasıyla, yeşilin her tonunu içinde barından tesisler bembeyaz bir görünüme sahip oldu.

BÜYÜK BİR İLGİ GÖRÜYOR

Şehirden uzak bir dinlence merkezi haline gelen Erikli Tepe Tabiat Parkında aileniz ile birlikte zaman geçirebileceğiniz bungalov tipi evler, özel yürüyüş parkurları, kamp alanları, cafeler ve çay bahçeleri bulunmaktadır. Ayrıca temel ihtiyaçları karşılayacak yapılar ve mescit alanları da bulunmaktadır.

Tabiat parkında bungalov tipi şirin evler, mescid, araçlar içerisinde mini survivor parkurları, çocuk parkları, mangal yapmak için uygun alanlar mevcut. Aileniz ile muhteşem vakitler geçirebileceğiniz piknik sonrası orman içerisinde doğa yürüyüşü yapabileceğiniz bir yer. Ayrıca içeride restoran ve bir markette bulunuyor.

Birçok ziyaretçi bu noktaya piknik yapmak için geliyor elbette. Bölgede piknik yapmak için uygun mangal alanları, masalar, su, WC, lavabo gibi hizmetler veriliyor.

Ayrıca uygun hava koşullarında paintball etkinliği için bir alanda kurulmuş. Grup olarak gidilen organizasyonlarda keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

Kamp yapılabilecek bir alanında ayrıldığı bölgede kamp yapmak için gerekli temel ihtiyaçların karşılandığı bölgede çadır kurabilirsiniz.

Ağaçların içerisinde genelde parklarda görülen spor aletleri buluyor. Burada doğa ile baş başa küçük bir spor yapabilirsiniz.

Bölgede kış aylarında kayak merkezi olarak kullanılan bir alan bulunuyor. Burada kızak kiralayarak kar üstünde keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Ayrıca burada sucuk ekmek yiyebilir çay içebilirsiniz. Kızak kiralama 1 saat için 15.00  TL olarak ücretlendirilmiş. Sucuk ekmek 14.00, Köfte ekmek 14.00 TL’dir.

NASIL GİDİLİR?

Basit anlatım ile İhsaniye merkezinden tırmanışa geçerek bölgeye ulaşılabilir. Bölgeye yabancı olanlar için Gölcük Devlet Hastanesi noktasından İhsaniye merkezine doğru ilerlenmeli. Meşhur Kokoreç Adam işletmesinin bulunduğu noktadaki kavşaktan yukarıya doğru devam edilmeli. Bu yola girildikten sonra tabelalar sizleri yönlendirecektir. İhsaniye merkezinden yaklaşık 13 km uzaklıkta bulunan Eriklitepe’ye ulaşacaksınız.

YOĞUN İLGİDEN, MART AYINA KADAR DOLU!

Eriklitepe’ye yoğun ilgi! Mart ayına  kadar dolu olan Gölcük Belediyesi Eriklitepe Tabiat Parkı’na vatandaşların yoğun ilgisi sürüyor. Hafta sonları ve hafta içi, Erikli Tepe’de konaklamak isteyen vatandaşlar için bir çözüm üreten Gölaş A.Ş  Genel Müdürü Murat Eker;  “Eriklitepe Tabiat Parkına gelmek isteyen vatandaşlarımız için şöyle bir çözüm yolu ürettik, bungalov evlerimizin doluluğu münasebeti ile, gelecek konuklarımızı Değirmendere’de bulunan Yalı Evlerinde ağırlayarak,  eriklitepe’ye çıkabilirler.  Kar’ın keyfini çıkarabilirler. Hem eşsiz Değirmendere’mizde, yemek sonrası sahil havası alarak yürüyüş yapabilirler” dedi.

15 BUNGALOV TİPİ EV, 60 YATAK KAPASİTESİ

Tesis içerisinde bulunan Bungalov tipi evler, bir ailenin konaklama ihtiyacına göre dizayn edilmiştir. 15 Bungalov evde toplam 60 yatak kapasitesi ile hizmet verilmektedir. Bungalov Evlerde konaklayan misafirlerin yemek ihtiyaçlarını ister kendileri karşılayabilir isterler ise de tesis bünyesinde Restoran’dan karşılayabilmektedirler.

 

KONAKLAMA ÜCRETLERİ

Bungalavo evler için, hafta içi ve hafta sonu olmak üzere 4+2 kişilik kapasitesiyle oda ücreti 250.00 TL’dir. Anlaşmalı kurumlara %10 indirimi vardır.

 ERİKLİTEPE TABİAT PARKI

İletişim Bilgileri:

➽: Eriklitepe Tabiat Parkı 41650 GÖLCÜK/KOCAELİ

☎:0538 052 57 69

☎:0538 045 80 00

✉:eriklitepe@golas.com.tr

Facebook : http://facebook.com/eriklitabiatparkiresmi

Instagram : http://instagram.com/eriklitepetabiat

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

3 + 1 =