Erdim: Ailede olmayanı çocuk dışarıda arar

  1. Kocaeli Kitap Fuarı’nda çocuğu sevmenin sadece temel ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu söyleyen yazar Erdim, “Ailede olmayanı çocuk dışarıda arar” dedi.

Bu yıl “Şehir ve Kitap” ana temasıyla düzenlenen 13. Kocaeli Kitap Fuarı, Uzman Aile Danışmanı ve Yazar Saliha Erdim’i okurları ile buluşturdu. Akçakoca Konferans Salonu’nda, “Ailede Mutlu Çocuklar Yetiştirebilmek” konulu bir söyleşi gerçekleştiren Erdim, anne ve babaların çocukları üzerindeki etkisini anlattı. Bir diğer söyleşide çocuk edebiyatını ele alan yazar Melih Tuğtağ ise, “Çocukların iki anı her zaman birbirinden farklıdır” dedi.

 

ÇOCUKLAR KIYASLANMAMALI”

Akçakoca Konferans Salonu’nda düzenlenen “Ailede Mutlu Çocuklar Yetiştirebilmek” konulu söyleşinde ebeveynlerin çocukları kıyaslamaması gerektiğini vurguladı. Saliha Erdim yaptığı konuşmada, “Evde paylaşamayan, paylaşımı dışarıda arar. Bu beslenme sevgiyle, muhabbetle olur. Bizim ailemizde muhabbet kalktı. Yerini telefon, sosyal medya aldı. Yabancı ile baba arasında bir fark kalmadı. Bir bakıcı da alır çocuğu okula götürür, getirir. Çocuğu sevmek demek sadece sağlığını, okula gidip gelmesini kontrol etmek demek değil ki. Ona insan olmanın şuurunu vermek, hissettirmek gerekir. Aile bunun için var. Ailede olmayanı çocuk dışarıdan temin etmeye çalışır” şeklinde konuştu.

 

YAZAR TUĞTAĞ, ÇOCUK EDEBİYATINI ELE ALDI

Selim Sırrı Paşa Salonu’nda düzenlenen  “Süper Kahraman Akademisi” adlı söyleşide ise yazar Melih Tuğtağ, kitapseverlerle bir araya geldi. Edebiyata giriş döneminde çocuk edebiyatını ciddiye almadığını belirten Yazar Tuğtağ, “Ben mühendisliği bıraktıktan sonra senaryo ve şiir yazarım diye düşünüyordum. Daha çok senarist olma yolunda ilerlemek istiyordum. Çocukların dünyası çok hareketli ve değişken. Hz. Peygamber bir hadiste diyor ki; ‘İki anı aynı olan ziyandadır’ Çocuklarında iki anı da her zaman birbirinden farklıdır. Çocuklar sürekli hareket ve gelişim içerisindedir” şeklinde konuştu.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

1 + 8 =