ERBAKAN VAKFI’NDAN ÖZGÜR KUDÜS İÇİN MESAJ

Prof. Dr. Necmettin Erbakan vakfı Hanım Komisyonları, 3 semavi dinin kutsal kenti, Peygamberimiz Hz. Muhammet(SAV)in Mirac’a yükseldiği, mahzun şehir Kudüs’ün uğradığı zorbalıklar sebebi ile ilgili bir mesaj yayınladı. Mesajın içeriğinde Kudüs’ün İslamiyet ve İslam tarihi açısından önemi vurgulanırken, güzel şehrin uğradığı zorbalıklara karşı tepki gösterildi. Mesajın sonunda Özgür Kudüs için temennilerde bulunuldu.  İşte o mesaj:

Kudüs, dünyanın merkezi kabul edilen mukaddes ve mahzun şehir…

İlk kıblemiz, ikinci haremimiz, üçüncü mescidimiz olan Mescid-i Aksa’nın mekânı Kudüs, biz Müslümanlara ilahi bir ikramdır. Hz. İbrahim, Hz. Yakup, Hz. İsa, Hz. Musa, Hz. İshak, Hz. Yusuf, Hz. Zekeriya gibi nice peygamberlerin vatanı olan Kudüs tevhid geleneğinin ortak mukaddesidir. Bu ortak mukaddes tarih boyunca çok fazla mücadeleye şahit olmuştur.

Önemini hiçbir dönem kaybetmeyen Kudüs, Peygamberimiz Hz. Muhammed(sav)’in Miraç’a yükselmesiyle bambaşka bir anlam kazanmıştır.

Biz Müslümanlar için önemi tartışmasız bir yere sahip olunca ecdadımız da Kudüs için her zaman ayrı bir ihtimam göstermiştir. Yavuz Sultan Selim’in fethi ile Osmanlı topraklarına katılan Kudüs 400 yıl huzur ve barış içinde yaşamıştır.

Efendimizin Miraç’a yükseldiği bu topraklara gözü gibi bakan ecdadımızın varlığından sonra, ne yazık ki bu topraklar kan ve göz yaşının hakim olduğu bir yer haline gelmiştir. Yavuz Sultan Selim’in Müslümanlar kadar hak verdiği gayrimüslimlerde huzur ve sükûnet içinde yaşamışlar ve Müslümanların getirdiği nizam yadsınamaz bir gerçek olmuştur.

Şuan Hak ve batılın savaşının belirgin durağı olan Kudüs’ün, hakkettiği nizama kavuşması için Yavuz gibi şanlı bir liderin kararlılığına ihtiyacı vardır. İşte tam bu noktada Kudüs’ün fethinin yıldönümünde Erbakan Vakfı olarak diyoruz ki “Rabbim Kudüs’ün fethini en kısa zamanda nasip et. Kudüs’ün fethinde bizi asker kıl. ÖZGÜR KUDÜS için canla başla çalışan kullardan olalım. “ Amin.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

1 + 9 =