ENGELLİLER İÇİN ÖZEL PROJELER EZGİN AYDIN’DAN

Gölcük Belediyesi Bağımsız Başkan adayı Ezgin Aydın engelliler için özel projelerini anlattı. Aydın spordan, kültürel ve eğitim alanlarına, fiziksel koşulların iyileştirilmesinden, Down Kafe’ye kadar engelliler için bir çok projesinin hazır olduğunu dile getirdi.  

Gölcükte fiziksel engelliler ve Down Sendromlular için canını dişine takmış çalışan insanlara belediyenin üst düzey destek vermesi gerektiğini söyleyen Bağımsız Aday Ezgin Aydın, basınla paylaştığı yazılı açıklamada; Gölcük Belediyesi’nin tüm Gölcüklülerin önündeki engelleri kaldırmak için daha etkin çalışması gerektiğini dile getirdi. +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği’nin ve Gölcük Engelliler Derneği’nin güzel çalışmalar yürüttüğünü ve dahada etkin olabilecekleri bir zemin oluşturulacağını dile getirdi.

ENGELLİLERLE İLGİLİ YENİLENME ŞART

Her gün normal bireylere göre günlük işleri için ekstra çaba göstermek zorunda olan engelli bireylerin daha rahat bir yaşam sürmesi için; kaldırım yapılarımızdan, yol düzenlemelerine, bina girişlerine ve katlara ulaşmalarında kolaylaştırıcı tedbirleri alacaklarını açıklayan Aydın; “Engelli Gölcüklülerin daha aktif olabilmesi için rahat seyahat edebilmesi gerekli. Bu nedenle; toplu taşıma araçlarımızda ve sokaklarımızda yenilenme şart “dedi.

DOWN KAFE’YE YENİ YER

Şehir planlamacıları ve sivil toplum temsilcileri ile istişare içinde daha iyi bir ilçe planlaması için ortak çalışmalar yapılarak Gölcük Ruhu çerçevesinde Engelli Dostu bir kent oluşturmanın özellikle büyük bir felaket atlatmış ilçemiz için zorunluluk olduğunu ifade eden Aydın, “Down sendromlular için Gölcük’te yapılan çalışmaları takdir ettiğini, geliştirmek için Gölcük merkezde eski orta okulun arazisine yapılmasını projelendirilen, yüksek okul kompleksinin zemin seviyesinde dükkanlardan birini kullanmaları için kendilerine tahsis edeceklerini Down Cafe’nin büyütülmesine yardımcı olacaklarını da açıkladı. Down Sendromlulara ve ailelerine verilecek eğitimlere destek olacaklarını sözlerine ekledi.

İŞ BULMALARI İÇİN ÖZEL EĞİTİMLER

Aydın açıklamasının devamında ise, “Özellikle Fiziksel engellilerin ve Görme engellilerin daha fazla iş bulabilmesi ya da kendi işlerini kurabilmeleri için verilecek eğitimlere de aynı biçimde öncelik vereceklerini ve eğitimlerini tamamlamış daha fazla Engelli Gölcük’lüye Belediye çerçevesinde işe alımda öncelik verileceğini söyledi.

ENGELLİLERE SPOR İMKANI

Gölcük Belediye Spor ve diğer spor kulüplerimizle iş birliği içinde engelli takımları kuracaklarının müjdesini veren Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ezgin Aydın; “Hepimizin bir engelli adayı olduğunun farkındayım, sanat kültür ve spor alanında kendilerini geriye çekmeden toplum içinde güvenli ve rahatça hareket edebilecekleri bir Gölcük oluşturmak aday olduğum belediye yönetiminin görevidir. Bugüne kadar engelli vatandaşlara yapılan hizmetler için teşekkür ederim fakat hizmet sadece binalarda değil, sosyal alanda yani sokakta da olması önemli” diyerek sözlerini noktaladı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

57 + = 66