Enerjimiz azaldı

Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz görev yaptıkları beş sezonu dört saatlik basın toplantısında değerlendirirken mevcut yönetimin enerjisinin azaldığını ifade etti. Yavuz 14 Haziran’da yapılacak olağanüstü kongrede göreve devam edebileceklerini ve 20 milyonluk bütçeyle transferi açabileceklerini açıkladı

İFTAR SONRASI AÇIKLAMA

Kocaelispor Kulüp Başkanı Bahri Yavuz ve yönetim kurulu üyeleri sezonun sona ermesinin ardından Imperıal Park Otel’de düzenlenen iftarda basın mensuplarıyla bir araya gelerek, kulübün son durumu ve kongre süreci ile ilgili bilgilendirme yaptı. 2018-2019 sezonunda 3.lig 3.grupta mücadele eden temsilcimiz Kocaelispor ligi ikinci sırada bitirdiği sezonun ardından Play-Off’ta, Çorumspor’a elenmiş ve sezonu beklenmedik bir şekilde 2. Lig hayalini gerçekleştiremeden tamamlamıştı. Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz’un bazı taraftarlarca istifasının istendiği günlerde düzenlediği iftar yemeği ise bu iddialar ve sezonun değerlendirmesi şeklinde geçti.

KİMSEYİ KANDIRMAYACAĞIZ

Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz açıklamasının başında“2017 Ekim ayında KEV ile ilgili aksiyonumuz sonuçlandı. 2017 Kasım’da Büyükşehir Belediyesi ile büyük mücadele verdiğimiz KEV olayında satışı yaptık. Kocaelispor’un kurtuluş hikayesi burada başladı. Beş yıl boyunca ülkede çok fazla örneği olmayan popüler kültüre teslim olmadan kulübü borçlandırmadan bir mücadele verdik. Biz taraftar kitlemizi, kendi oluşumuzu örnek gösterilebilecek bir noktaya getirebilir, Altınordu’nun örnek gösterildiği gibi örnek olabiliriz. Bu seneye başlarken biz kimseyi kandırmayacağız dedik” ifadelerini kullandı.

ENERJİMİZ AZALDI

Yavuz açıklamasının devamında “91 kişilik alacaklının 77’sini temizleyen Bahri Yavuz ve yönetimi suçlu, 14 kişi kalmış başarısız. Bunu kabul etmem.  Enerjimiz azaldı diyorlar evet azaldı. Hala borçsuz kulüp yönetmemizi bekliyorlar. Bizim futbolcu borcu dışında hala 14-15 milyon hacizli borcumuz var.  Deplasman yardımı gibi bir yardım var haciz edilemeyen onun dışında para alamadık. Transfer yasağı olan takıma Play-Off oynatmışız bize başarısız diyorlar diyebilirsiniz de. Son maçta üzüldük. Olabilir ama futbol bu yüzden güzel. Yönetim kurulundaki arkadaşlarım ile bu görevi zorla almadık. Göreve geldik keyifle çalıştık. Kendim için demiyorum ama bu arkadaşlarımızı bu kadar kolay harcayamayız. Hamza’yı, Sinan’ı harcayamayız. Sancaktepe’ye elendikten sonra Hamza’yı 40 gün Sancaktepe kulübü aradı. Adam transfer yasağına rağmen gitmedi kulüpte kaldı. Bu adamı harcarsak hizmet edecek kimseyi bulamayız” dedi.

KİMSEYİ PARÇALATMAM

Yavuz açıklamasında “Taraftar gurubu, yönetim ve basın olarak güzel bir sezon öncesi yaşadık. 31 Mart seçimlerine kadar siyasetçilerin söylemleri bizim başarımızdır.  Biz şehirle birlikte bir süreç yönettik. İnsanlara ve siyasete bu kulübün derin kökleri olan bir organizasyon olduğunu hatırlattık. Benim için Çorum maçında stada gelen 15 bin taraftar çok önemli. 20 binde olabilirdi ama olumsuzluklar üzerinden konuşmaktan vazgeçmeliyiz. Sene boyunca armasını düşürmeden mücadele etmiş, bir idman bile kaçırmamış oyuncu grubuyla çalıştık. Biz bir kere bile oyuncularımızdan tepki görmedik. Ben bu çocukların hakkını yedirmem de parçalattırma da beni parçalasınlar” dedi.

TEK SUÇLUSU BENİM

Play-Off’ta nasıl elendiğimize değinen Yavuz “Biz Çorum maçı dönüşü konuştuk, finale çıkmadığımızı da hatırlattık. Biz şehir olarak hemen finale çıktık dedik. Bütün hafta boyunca bu maçı Ankara’da mı oynayacağız dediler? Biz bile nasip olacaksa TFF final maçımızı Cuma akşamı oynayalım dedik.  Çorum rövanş maçının ilk yarısı çok kötü değildi. Elimizdekini kaybettiğimizi anladığımız anda çöküş yaşadık. Devre arasında soyunma odasına girdik ama o kötü duyguyu dağıtamadık. Çorum maçının ikinci yarısı ile itibariyle o maçı ve finali hak etmedik. Bütün olumsuzlukların tek suçlusu benim. Olumlu her şey bütün şehrin. Biz bu kulüp bitkisel hayatta ve bitkisel hayatta devam etsin diye geldik.  Bu halde BAL’da final yaşadık, Tekirdağ’a kaybettik, diğer yıl çıktık. Bir sonraki yıl BAL’dan çıkmış transfersiz bir takımı şehirle birlikte final oynattık. Finale çıkan takım şampiyon olmuş demektir” ifade etti.

MUHTEŞEM BİR YERE GELDİK

Yav uz “Biz bu kulüpte transferi açmadan kulübü 10 yıl yöneteceğiz demedik. 10 yılda geldiğimiz bu yerden 3 yılda çıkamayız. KEV’in parası ile futbolcu paralarını ödememe gibi bir durumumuz yoktu. Borcu topladığımızda 130 milyondu. Biz her şeyi o kadar normalleştirerek yaptık ki iş sıradanlaştı. 4 sene önce kimse alt yapıyı eleştirmiyordu. Yoktu çünkü. Biz ilk olarak kadro kurmak için okullardan oyuncu topladık.  Beğenilir beğenilmez oluşturduğumuz modelle 5 yılda muhteşem bir yere geldik” dedi. AK Parti ve CHP içinde benden hoşlanmayan ciddi bir kesim oluştu. Ben zaten siyasetle organik bir bağ içinde olmayacağımı söyledim. Uzun süre buna inanmadılar. Benim hayatımda siyaset olmayacak. Davet edildim kabul etmedim. AK Parti’ye veya CHP’ye yakın olmamı isteyenlerin olmasını anlayabiliyorum. Ama benim duruşuma saygı duymaları gerektiğin düşünüyorum. Bizim final maçımıza farklı partilerden isimler geldiyse, kaybettiğimiz maçtan sonra vekilimiz Mehmet Akif Yılmaz aradıysa, Sami Çakır ziyaretime geldiyse bana yakınlığı olmayan isimler armaya saygılarından geldiler. Tahir Bey, Cengiz Sarıbay, Fatma Hanım bunlara dahil olan isimler” ifadelerini kullandı.

TAHİR BEY DESTEK OLACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyük Akın’ın desteği konusunda açıklama yapan Bahri Yavuz “Bu şehirle ilgili bir aidiyet duygunuz varsa bu kulübün yanında durmak zorundasınız ve bunu siyasi bir beklenti ile yapamazsınız. Bunu bu şehre duyduğunuz saygıdan yapmanız lazım.  Bana hırsız diyeceklerse, beni bir tarafa yakın hissetilerse o zaman hırsızlığı kabul ederim. Benim Başkanım olmaması gereken bir yerde dursun desinler o zaman kabul ederim. Zamanında Tahir Büyükakın’ı bana Bahri diye hitap etti diye eleştirdiler. Benim de hocamdır kendisi. Ben Tahir beyin şehre duyduğu aidiyete inandım. Ben şehre aidiyetinden destek olacağına inanıyorum” dedi.

YASAK KALKTI KALKACAK

Ekonomik olarak ihtiyacımızı olsa da lojistik tesis ihtiyacımız var. Körfez Belediyesi’nde Burunga tesislerini istedik. Bizim 150 bin dönümlük bir araziye ihtiyacımız var. Kocaelispor 1. Lige kadar ihtiyacını karşılayabilir. Biz Vinsan’da 310 gün idman yaptık. Vinsa’da saha beton gibi oldu. En kötü tesiste bile iki saha vardır. Vinsan’da Yeni Çorumspor Play-Off maçı öncesinde idman yaptılar ve bize neden kendi sahanızda idman yaptırmadınız dediler.  Transfer yasağı kalktı kalkacak. Ben her konuşmamda Tahir beye söylüyorum. Tahir Bey bu kulübün yükselen yıldız olacağına inanıyor. Tahir beyin 5 yılı var. Devamında da bu olsun, Kocaelispor yükselsin isteyecekse gelir getirici projeler için destek olmalı. Bu konuda bir aksiyon almaları lazım. Sefa Bey bu kulübün geleceği için çok şey yaptı. Bu şehrin siyasileri kulübün ayakta kalması için bir şeyler yapmalılar. Günü kurtarmak şu anki süreci kurtarmak için değil kulübün geleceği için bir şeyler yapmalılar” şeklinde konuştu.

 

20 MİLYON LAZIM

Yavuz dikkat çeken açıklamalarında “Teknik ekip ile ilgili kararı göreve gelecek yeni yönetim kurulu karar verecek. Kocaelispor Başkanı olmakla hayatımın en büyük riskini aldım. Ama bir maçın sonucuna göre de yelkenleri indirmem. Biz buraya kadarını yapabiliyoruz. 14 Haziran’a 25 gün var. Daha iyisini yapacak birisi varsa gelsin ama beni, şehri ve genel kurulu ikna etmesi lazım. Planlarını, projelerini anlatsın. Herkesin kabul göreceği birileri olsun. Sezona rahat girilmesi için 20 milyon lira lazım. 6.8 milyon ana para, 1.8 milyon avukat gideri, ilk 75 dosyadaki becerimizi sürdürebilirsek ve Ağustos’ta da Sırplara 300 bin Euro taksit ödemesi ile birlikte rakam 12 milyonu buluyor. Önümüzdeki sezon için 6-7-8 transfer ve 5 milyon nakit ile sezona başlanacağını düşünürsek toplam 20 milyon lira ile yeni sezona girmek gerekiyor. Bu kaynağın bir şekilde üretilmesi gerekiyor. Her şeyi göz alacağım. Ben bu kaynağın bulunacağına inanıyorum” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

63 + = 67