EN GÜZEL LALEYİ YETİŞTİRENLER SEÇİLDİ

 

 

 

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Seka Park alanında gerçekleştirilen 11. Lale Festivali’nde en güzel laleler seçildi. Yarışmada en güzel laleyi Musa Çelik yetiştirdi. Paşa Dolu yarışmada 2. olurken, Yeter Gök üçüncü, Seda Taşkan dördüncü ve Mustafa Yaltak ise beşinci oldu.

 

 

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Lale Festivali’nin 11.si Seka Park’ta gerçekleştirildi. Yoğun katılımla gerçekleşen festivalde, yarışmacıların yetiştirdikleri laleler jüri tarafından değerlendirildi. Ekoloji Uzmanı Erkan Şamcı’nın başkanlığını yaptığı jüri, vatandaşlar tarafından yetiştirilen lalelere puanlama yaparak en güzel laleyi seçti. Vatandaşların, satın aldıkları lale soğanını özenle yetiştirerek yarışmaya katıldığı festivalde, jüri üyeleri seçim yaparken bir hayli zorlandı. Yarışmanın ödül töreninde konuşan Başkan Karaosmanoğlu “ Lale, birliğin, sevginin estetiğin ve güzelliğin dik ve onurlu duruşun en güzel temsilcisidir. Edebiyatımızda ve şiirimizde çok önemli yeri vardır.” dedi.

 

BİRBİRİNDEN RENKLİ LALELER YARIŞTI

Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 11. Lale Festivali’nde katılım oldukça yoğun gerçekleşti. Birbirinden renkli lalelerin sergilendiği yarışmada, değerlendirmeler alanında uzman juri ekibi tarafından yapıldı. Ekoloji uzmanı Erkan Şamcı başkanlığındaki Jüri üyeleri, birbirinden farklı konseptlerle sunulan laleleri puanlandırarak en güzel laleler seçildi. Yarışmada en güzel laleyi Musa Çelik yetiştirdi. Paşa Dolu yarışmada 2. olurken, Yeter Gök üçüncü, Seda Taşkan dördüncü ve Mustafa Yaltak ise beşinci oldu. Dereceye giren yarışmacılara ödülleri protokol tarafından takdim edildi. Birinci seçilen lalenin sahibi Musa Çelik ödülünü Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’dan aldı.

 

PROTOKOL KATILIM SAĞLADI

Yarışmanın ödül törenine Vali Hüseyin Aksoy, eşi Hülya Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Büyükşehir Genel Sekreteri İlhan Bayram, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Park Bahçe ve Yeşil alanlar Dairesi Başkanı Cenan Turan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz, Zabıta Dairesi Başkanı Serhan Çatal ve vatandaşlar katıldı.

 

LALE BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR

Konuşmasına lale festivalindeki katılımcılara teşekkür ederek başlayan Karaosmanoğlu; “Güzelliğe hayran olmak güzeldir ama onu yetiştirmek daha da güzel bir iştir. Lale ömrü çok uzun olmayan en güzel çiçeklerden bir tanesidir. Birliğin, sevginin, estetiğin ve güzelliğin dik ve onurlu duruşun en güzel temsilcisidir. Edebiyatımızda ve şiirimizde çok önemli yeri vardır. Baharı müjdeleyen en güzel çiçeklerden biridir. Yarışmaya katılan bütün katılımcılara gönülden teşekkür ediyorum. Her yıl yapılan lale festivaline katılımın her yıl daha da artması beni çok mutlu ediyor. “şeklinde konuştu.

 

YEŞİL ALANLARIMIZLA ÖVÜNÜYORUZ

14 yıl önce göreve başladığımızda şehrimiz, güzel bir halde değildi diyen Başkan Karosmanoğlu” Yeşil alanlarımız çok azdı. Göreve geldikten sonra ağaca, yeşile çok önem verdik. Kocaeli’nde bu konuda öncüyüz, lideriz, modeliz. Yollarımızla kavşaklarımızla ve sahillerimizle olduğu gibi yeşillik alanlarımızla da övünüyoruz. Ben yeşile ormana ve ağaca aşık birisiyim. Yeşil alanlar konusunu bizzat kendim takip ediyorum. Çalışma arkadaşlarımız, herhangi bir nedenden dolayı bir ağacı keserken bile bana sorarlar. Eğer illa da ağaç kesmek zorundaysak, 5 ağaç yerine 5 bin ağaç dikeriz. Lale festivalinde emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarımıza ve jüri üyelerimize teşekkür ediyorum. Yetiştirdikleri lalelerle yarışmaya katılan tüm katılımcıları da tebrik ediyorum” dedi.

BÜYÜKŞEHİR, ÇEVRE KONUSUNDA BAŞARILI

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ödül töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Yerel yönetimlerimiz halkın ihtiyaç duyduğu alanlarda hizmet üreten ve onlara bu hizmeti götüren önemli kuruluşlarımızdır. Büyükşehir Belediyemiz de halkımızın ihtiyaç duyduğu hizmetleri en üst düzeyde yerine getiren kurumlarımızın başında geliyor. Kocaeli önemli bir sanayi şehri. Sanayi kuruluşlarımız bir yandan çalışırken çevreye duyarlı bir şekilde, halkımıza zarar vermeden devam etmeleri de çok önemlidir. Büyükşehir Belediyemizin önemli altyapı çalışmalarıyla Kocaeli’nde çevreyle ilişkili sorunlar hemen hemen bitmiş durumdadır. Özellikle halkımızın günlük yaşamında önemli yer tutan park ve bahçelerin genişletilmesi ve çiçeklendirilmesi konusunda da Kocaeli, Türkiye’deki önemli şehirlerden birisidir. Vatandaşlarımızın ilgisinin çekilmesi açısından böyle bir yarışma düzenlenmesi önemlidir. Bu yarışmaya katılım sağlayan vatandaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum ve dereceye giren vatandaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

 

ÇOCUKLAR VE VATANDAŞLAR EĞLENDİ

Lale festivali çerçevesinde karnaval alanına çevrilen Seka Park’ta şişme oyun grubu, Kağıtspor izci çocuk eğlenceli spor parkuru ve ahşap yakma atölyesi, Park bahçeler fotoğraf çekim alanı, halk oyunları gösterileri ve Büyükşehir Belediyesi Bando Takımıyla çocuklar ve vatandaşlar gönüllerince eğlendi. Öte yandan festival alanında kaligrafi, ebru sanatı ve yüz boyama etkinliğiyle çeşitli sürprizler yer alıyor. Eğlenceli başlayan festivalde çocuklar, patlamış mısır ve pamuk şeker gibi birçok ikramdan yararlandı.

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

39 + = 43