EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR SON GELİŞME VAR MI?

Emeklilkte Yaşa Takılanlar EYT ile ilgili son gelişmeler milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Geçtiğimiz günlerde binlerce kişi İstanbul Maltepe’de EYT mitinigine katıldı. Sendikaların da destek verdiğii mitnigte vatandaşlar 31 Mart yerel seçimlere kadar mağduryetlerini giderilmesini istedi. Pek, hükümetten konuyla ilgili açıklama geldi mi? İşte detaylar…

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR SON GELİŞME VAR MI? Emekililkte Yaşa Takılanlar ile ilgili son açıklamayı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptı. Devlet Bahçeli, erken emeklilik ile ilgili gelen soruları şu şekilde cevap verdi, “Bizim gündemimizde erken emekli meselesi vardır. Parti programımızda da vardır. Şimdiki seçim arefesinde bunu istismar etmeye gerek yok. Eğer Türkye’nin ekonomik şartlarını olgunlaştırarak müşterek bir çözüm bulmaya gidilebilir.”

CUMHURBŞKANI ERDOĞAN’DAN EYT AÇIKLAMASI Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekllkte yaşa takılanlar için şu açıklamayı yaptı:

EKONOMİ Altın Döviz Borsa İş-Yaşam Otomobil Teknoloji Emlak Girişimcilik Sigorta Sosyal G Habertürk Anasayfası HT Spor HT Ekonomi HT Magazin ÜYE GİRİŞİ  “Erken emekllğ sosyal güvenlk sstemmzde tasvp etmyoruz ama syasette bu yol her zaman çn açıktır. Ülkemzdek sosyal güvenlk mevzuatına göre emekl olablmek çn 3 ayrı hususa bakılması gerekyor. Son günlerde emekllkte yaşa takılanlar başlığı altında bu uygulama var. Bu başlık altında br dernek var. Bu derneğn başındak kşnn durumu ble sosyal güvenlğn nasıl br felakete tlmeye çalışıldığının kanıtı. 1992’de ssteme kayıt olmuş. Bu hanımefend esk sstemde 38 yaşında emekl olacaktı. Bu hanımefend 2022’de 48 yaşında emekl aylığı almaya başlayacak. Sadece emekl maaşı çn bu yaşı beklemes gerekyor. Dünyanın hçbr yernde 38 yaşında emekllk dye br uygulama yoktur. 20 yıl çalışıp, 38 yaşında emekl olacak br kş 40 yıl çalışmadan maaş ve sağlık sgortası hzmet alacak demektr. Buna hçbr ülke dayanamaz. Ortalama nsan ömrünün 60 yaşı bulmadığı dönemde 40 yaşında emekl olmanın belk zahı vardı. Ama bugün ülkemzde 78 yaş ortalama ömrü. Bugün ortalama emekllk yaşı 52’dr. Bu AB’de 65’tr. Türkye yen yen 65 yaş sınırına çıkmaya çalışıyor. Br emekl tüm çalışma hayatı boyunca ödedğ prm 6 yılda emekl maaşı olarak ger almaktadır. Sosyal Güvenlk Kurumu’nun hesabına göre, emekllkte yaşa takılan denlen gruba 6,2 mlyon kş gryor. Bunun yıllık malyet 26 mlyar lradır. Toplamda bu rakam 750 mlyar lrayı buluyor. Bz böyle br yükü mlletmzn sırtına bndrmek gb br hakkımız var mı, mlletmze soruyorum. Ekonomk savaşın verldğ dönemde, br taraa fırsatçılar türed, dğer taraan da bunlar türed. Böyle br şey olamaz, buna adalet, hak denmez. Sosyal güvelk sstemmz yen br batağın çne nye sürükleyelm? Türkye geçmşte popülst poltkalardan çok çekt, geln yenden bu tehlkel alışkanlığı hortlatmayalım.” BAKAN ALBAYRAK’TAN EYT AÇIKLAMASI Hazne ve Malye Bakanı Berat Albayrak, emekllkte yaşa takılanlarla lgl yaptığı açıklamada şmdlk gündemlernde olmadığını belrtt. BAKAN SELÇUK’TAN EYT AÇIKLAMASI EKONOMİ Altın Döviz Borsa İş-Yaşam Otomobil Teknoloji Emlak Girişimcilik Sigorta Sosyal G Habertürk Anasayfası HT Spor HT Ekonomi HT Magazin ÜYE GİRİŞİ  eyt eyt son durum erdoğan eyt bahçel eyt emekllkte yaşa takılanlar eyt son dakka haberler eyt son gelşmeler eyt yen gelş Bakan Zehra Zümrüt Selçuk EYT le lgl, “Emekllkte Yaşa Takılanlar le lgl br yasa gündemmzde yok” şeklnde br açıklamada bulundu.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

50 − = 42