ELLİBEŞ’İN KADERİNİ MYK BELİRLEYECEK

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere ilçemize geldi. Şeker ilçe binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında, “3 dönem kuralı son dönem kongreye kadar kesindi, uygulanıyordu ama o genel kongre de 3 dönem de bir esneklik getirildi ve tamamen Merkez Yürütme Kuruluna bırakıldı. MYK isterse 3 dönemi tamamlamış olanlara devam da diyebilir, tamam da diyebilir. Dolayısıyla o anlamda kesin bir kural yok” dedi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere ilçemize geldi. İlk olarak ilçe binasına uğradı. Şeker’i, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, parti yöneticileri ve gençler karşıladı. Şeker ilçe binasında basının sorularını yanıtladı ve gündeme  dair önemli açıklamalar yaptı.

TEŞEKKÜR ZİYARETLERİ İÇİN GELDİ

İlk olarak ilçe başkanı Alp konuştu ve şunları söyledi: “24 Haziran sonrasında teşekkür ziyaretleri için Sayın Milletvekilimiz ilçemizde. Parti olarak bizim önemli özelliklerimizden biri de sadece seçimden seçime değil, her zaman sahada olan ve gücünü milletten bir teşkilatız. Milletimizde bu anlayışa karşı teveccühünü her zaman sandıkta bize gösterdi. Bugün bizde milletimizin bize gösterdiği teveccühün karşılığında teşekkür ziyaretlerimizi yapacağız. Kendisine hoş geldin diyoruz sözü bırakıyoruz” dedi.

“365 GÜN ÇALIŞAN BİR PARTİYİZ”

AK Parti diğer partiler gibi seçime çeyrek kala dükkan açan bir parti değildir diyen Şeker ayrıca şunları söyledi: “Sürekli 7-24, 365 gün olmak üzere çalışan bir partiyiz. Bizde hafta içi meclis çalışmalarındayız, hafta sonu da ilçelerimizde bu tür etkinlere katılıp, vatandaşlarımızın derdini, sıkıntısını, hal hatrını sorup paylaşım yapıyoruz. Bugünde Gölcük’teyiz. Esnaf ziyaretleri yapacağız, çarşı Pazar dolaşacağız. Akşam da İlçe Başkanımızı yolcu edeceğiz. Toplantıları var” şeklinde konuştu.

GENEL MERKEZ ANKETLER YAPIYOR

Yerel seçimlerle ilgili de düşüncelerini aktaran Şeker, “Genel merkez olarakta sürekli çalışan bir yapımız var. 2014 seçimlerinden sonra bugüne kadar yerel yönetimlerle ilgili sürekli çalışma yapıyor. Anket çalışması yapıyor, telefonla anket çalışması yapıyor, sosyal mesajlarla çalışma yapıyor, bir fiil araziye gelinip çalışmalar yapılıyor. Bütün bu bilgilerin neticesinde belediye başkanlarıyla ilgili genel merkezde karneler hazırlanmış durumda. Seçime girerken son bir değerlendirme daha yapılacak. Belediye başkanlarımızın vaat ettiği sözleri ne kadar yerine getirmiş, getirmemiş bunlarda inceleniyor. Bunların hepsinin neticesinde de bir takvim açıklanacak. O takvim dahilinde müracaatlar başlayacak” ifadelerini kullandı.

3 DÖNEMLE İLGİLİ KARAR MYK’DA

Merak edilen sorulardan bir tanesi de mevcutlar devam edecek mi olabilir diyen Şeker o konuda da şunları söyledi: “3 dönem kuralı uygulanıp uygulanmayacak mı aklınıza geliyor olabilir. 3 dönem kuralı son dönem kongreye kadar kesindi, uygulanıyordu ama o genel kongre de 3 dönem de bir esneklik getirildi ve tamamen Merkez Yürütme Kuruluna bırakıldı. MYK isterse 3 dönemi tamamlamış olanlara devam da diyebilir, tamam da diyebilir. Dolayısıyla o anlamda kesin bir kural yok. Bizde üç dönemi tamamlayan Büyükşehir belediye başkanımız var, Gölcük’te Mehmet bey var, bir de Darıca Belediye başkanımız var. Şuan için 13 tane belediye başkanımız var. Allah’a şükür ki, önümüzde ki dönem de 13’ünü de alacağız. Bu konu da kuşkumuz yok. Oy oranımızı yükseltmemiz lazım. Ne kadarı değişir, ne kadarı kalır, hepsimi gider yoksa kalır, genel merkezimiz bir çalışma daha yapıyor, o çalışmaların neticesinde genel başkanımız, genel merkezimiz buna karar verecek ve yolumuza devam edeceğiz” dedi.

BAĞIMSIZ YARGI KARAR VERDİ

Rahip Brunson davasıyla ilgili de fikirlerini söyleyen Şeker, “Öncelikle şunuj anlamak gerekiyor, o kişi serbest bırakılmadı. Onunla iligli mahkeme devam ediyordu. 20 ayı aşkındır tutuklu idi. En son yapılan duruşmada cezası ev hapsine dönüştü. Onunla ilgili dava neticelendi ve sonunda ceza aldı. İçeri de yattığı günlerde düşünülerek hapis cezası bitti. Bağımsız yargının vermiş olduğu karar. Zaten bunun aksi olması da mümkün değil. Tüm vatandaşlara uygulanan kanun bu. Kanunlar gereğincede cezasını tamamladı. Artık yapacak bir şey yok. Teşekkür ederim” diyerek sözlerini noktaladı. Haber: Serkan SIDAL

Print

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

13 + = 17