ELLİBEŞ YOKSA ABİŞ VAR!

AK Parti’de dün aday adayı rüzgarı yaşandı. Herkes başvuruların son günü olduğunu düşündüğü için dünü seçmişti ama sürpriz bir kararla başvuru süresi Cuma gününe kadar uzatıldı.

Başvuran isimlerin hepsi bir birinden değerli.

Kamuoyu en çok Nihat Abiş’in başvurup başvurmayacağını merak ediyordu. Abiş geldi ve başvurusunu yaptı, konuşmasında da ailenin tek adayı benim dedi, birlik beraberlik içinde olduklarını vurguladı.

Öncelikle bu noktada Abiş ailesinden başka isim üzerinden benimle iddiaya girenler olmuştu, onlar da şok oldu diyebilirim.

Abiş’in başvurusunun bir başka önemi daha var.

Ne diyordu Sayın Abiş: “Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş yoksa ben varım”

Böylelikle Başkan Ellibeş’in de artık aday olmayacağı kesinleşmiş oldu.

Zaten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında bu noktada bir açıklaması vardı. Erdoğan’da net olarak 4.dönem adaylığının olmayacağını söyledi.

Ellibeş’in olmadığı bir ortam da ben Abiş’in kesin aday adayı olacağını zaten yıllar öncesinden biliyordum. Bilmemim sebebi de kendisinin bunu defalarca deklare etmesi idi.

Bu noktada da yola çıktı. Hayırlı olsun.

Şuan  için AK Parti’de 9 aday adayı var. Bu sayı Cuma’ya kadar daha da artar. AK Parti’nin zenginliği aday adaylığına yansımış durumda. Bu Gölcük’e özel değil diğer ilçelerde de aynı tablo var.

YILDIRIM SEZER SÜRPRİZİ

Şuan için 10.başvuruyu yapacak isimde netleşti. Daha önce siyasette yer almamış başarılı Avukat Ali Yıldırım Sezer’in Çarşamba günü Saat 17:00’da aday adaylığını açıklayacağını söylemesi de Gölcük için büyük sürpriz oldu.

Sezer belki aktif siyasette yer almadı ama siyasi olarak çok dolu bir insan olduğunu ben bizzat biliyorum. Yıllardır tanıdığım, sohbet ettiğim, ailecek görüştüğüm biri.

AK Parti’den aday adayı çıkması parti içinde, vatandaş içinde değerlidir. Ciddi bir alternatif olmuştur.

Tek tek adayları değerlendirmek niyetinde değilim. Zaten aday açıklanana kadar süreç içinde yapacağımız haberlerle aday adaylarını daha yakından okurlarımızın tanıma imkanı olacak.

Bugün Nihat Abiş ve Yıldırım Sezer’in aday adaylıklarını değerlendirmek istedim.

Dün ve başvuru sürecinde tek tek aday adaylarının başvurularını takip edip, konuşmalarında ne dedilerse sizlere aktardık.

Sitemiz en yoğun günlerinden birini yaşadı.

Bu noktada okurlarımıza da bizi takip ettikleri, sosyal medyada haberlerimizin altına sayısız yorum yaptıkları için teşekkür ediyorum.    

Biz çalışmaya, sizde bizi okumaya devam edin…

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 3 = 1