Ellibeş: “Onların senaryosunu, biz bozarız”

AK Parti’de 3 Aralık’ta başlayan İlçe Danışma Meclisi toplantıları devam ediyor. AK Parti’nin Gölcük’teki 104. Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi toplantısı geçtiğimiz akşam Gölcük Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Çetin Seymen ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliği yaptığı ilçe danışma meclisi toplantısına; İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, geçmiş dönem belediye başkanları, geçmiş dönem ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri, İlçe kadın ve gençlik kolları başkanları, belediye meclis üyeleri ile mahalle başkanları katıldı. Gölcük İlçe Teşkilatı’nın yaptığı çalışmalarının yer aldığı sinevizyon gösterisinin ardından Ankara’da bulunan AK Partili Kocaeli Milletvekillerinin mesajları okundu.

AK Parti Gölcük İlçe’nin 104. genişletilmiş danışma meclisi toplantısının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Çetin Seymen, “Tecrübeli ve deneyimli teşkilatlarımız ile zafere ulaştığımız belediye seçimlerinden sonra başladığımız çalışmalarda çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmadık. Halkımızın yüksek desteği ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a itici güç olduk. Partimiz 18 yılını başarılarla geçirmiş, Dünya lideri Cumhurbaşkanımız, tüm dünyada mazlumların sesi, kimsesizlerin kimsesi olmuştur” dedi.

Gölcük’te gençlerle yaptıkları projelerinin devam ettiğini söyleyen İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tarık Karayel, “Binlerce genç kardeşimizin gönlünü kazandık. 5 bin genç üyemize ulaştık, genç kardeşlerimizle gönül köprüleri kurmak için etkinlikler yaptık. Kentimizde gençlerle ilgilenen STK’lar ile görüşüp fikir alışverişi yaptık. Biz reisimizin yürüdüğü yoldan yürüyeceğiz; dönenlerden olmayacağız” diye konuştu.

Gönülleri fethetme sevdası ile yola çıktıklarını belirten İlçe Kadın Kolları Başkanı Saime Yelken de; “Biz Türkiye’nin refahı, istikrarı ve huzurunu isteriz. Bu dava o kadar büyüktür ki, mevki makamın hiçbir önemi yoktur. Bizler bu ülkenin gelecek nesillerini yetiştiriyoruz. Kadın siyasetin sıfatı değil, öznesidir. Dünyanın en büyük siyasi hareketinin gönül erleri olarak çalışıyoruz” dedi. Yelken, kadınların omuz vermediği demokrasi mücadelesinin başarılı olmasının mümkün olmadığını belirtti.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, salonda bulunan partili gençlerin söylediği, sanatçı Kayahan’ın, “Siyah-Beyaz Aşk Hikayesi” adlı şarkısına, cep telefonlarının ışığını yakarak eşlik etti; bu şarkıyı dünya lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a gönderiyoruz” dedi. FETÖ denilen hastalıklı yapının dine ve dindarlara karşı uygulanan baskının sonucu olarak ortaya çıktığını, 17 Aralık 2013’te seçilmiş bir hükümete karşı ele geçirilecek bir mevzi olarak gördükleri yargıyı da kullanarak bir operasyon tezgahladıklarını belirten AK Parti İl Başkanı Ellibeş, “Milletimiz eşsiz feraseti ve Cumhurbaşkanımızın tarihi duruşuyla Allah bu hain teröristlerin emellerine ulaşmasını izin vermedi. Bugün FETÖ, 40 yıldır devlet içine sızarken neden bir şey yapmadınız diyenler; devlet 17-25 Aralık’tan sonra harekete geçtiğinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘elinizde deliliniz var mı?’ diye bağırıyordu. FETÖ’nün medya gruplarıyla ilgili işlem yapmak istediğinizde, CHP milletvekilleri gidip televizyonların önünde kalkan olmuşlardı. Dershanelerini kapatmaya kalktığınızda, karşı çıkıyorlardı. Bütün bunları unutmamak gerekir” dedi.

7’nci büyük kongre takvimlerinin tıkır tıkır işlediğini belirten Ellibeş, seçimlerle ilgili değerlendirme yaptı, şöyle konuştu: “Elbette bu sürecin kavgasız, gürültüsüz büyük bir anlayış ve hoşgörü ile geçiyor olması, partimizin istişare kültürünü de ihmal etmiyor olmamızdan kaynaklanıyor. Her bir delegemizi belirlerken en az hatayı yapmak adına genel merkezimizin teşkilatımıza hizmeti ön plana alan kriterleri var. Bunun yanı sıra istişare kurullarımız var. Birileri tek liste diye bu süreci hafife almaya kalksa da aslında arka planda işte bu geniş istişare ve uzun çalışmaları yaptık. Bunu eleştiren, bize demokrasi, kadın hakları, insan hakları, hak, hukuk, adalet dersi verenleri de bu süreçte kendi seçimlerini yaparken hep birlikte görüyoruz. İşte CHP’nin durumu ortada. İlçe kongreleri Darıca’da başladı. Daha Bismillah, ilk kongrede Demokrasi’ye ne kadar bağlı olduklarını bizlere gösterdiler. Bir kadın aday; Ebru Tayanç’ı aday olduğuna pişman ettiler. Kendi ifadesiyle yola çıktığı iki kadın arkadaşıyla görüşen, bir araya gelenlere dönek yaftası yapıştırdılar. CHP’de 30 yıllık geçmişi olması, kadın olması, adaylıktan çekilinceye kadar baskı görmesini engellemedi. Sonunda pes ettirmeyi başardılar. Şimdi soruyorum sizlere, bu mu sizin demokrasi anlayışınız? Bu mu bize örnek gösterdiğiniz demokrasi anlayışı?”

Ellibeş, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Gelecekle ilgili hayallerimiz bitmedi, yapacak daha çok işimiz var. Kongre takvimi de bizim için bir fırsat. Delege seçimlerimizi tamamladık; şimdi sıra ilçe kongrelerimizde; sonra il ve genel kongremizi yapacağız. İsimler üzerinde hesabımız yok. İlçe başkanları, yönetimleri sizin içinizden çıkacak. Kişiler, şahıslar önemli değil. Parti kursunlar hiç önemli değil, önemli olan bizim birlikteliğimiz onların ne yaptığı değil, bizim yaptığımız önemli abdestimizden şüphemiz yok. Bütün Danışma meclislerine katıldığı için Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Teşkilatlarımız, derdini sorununu anlatarak cevabını alıyor. Bizim demokrasi anlayışımız bu. Önceliğimiz teşkilatımız; siyaseti güçlü bir şekilde yapabilmeniz için sizin emrinizdeyiz. Beklentilerinizi bize açık olarak yazın, söyleyin. AK Parti’yi sizler, millet kurdu. Zor koşullarda heyecan içinde sevda ile kuruldu. O sevda bugün taptaze, canlı duruyor. Ülkemiz üzerine senaryo yazıyorlar, yazsınlar; onların senaryosunu, biz bozarız.” dedi

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

5 + 1 =