Ellibeş: “Onlara meydanı bırakacak değiliz”

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş yaptığı basın açıklamasında Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a karşı iftiralarla saldırıldığını ifade ederek, “Meydanı onlara bırakacak değiliz” dedi

İşte AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş’in açıklaması:

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı olarak, Ekim ayından itibaren iki süreci aynı anda yürütmeye başladık.

Bir yandan “İlçe İstişare Kurulu Toplantıları” ve “İl Yöneticileri Mahalle Teşkilatlarıyla Buluşuyor” programlarıyla teşkilat çalışmalarına devam ederken, bir yandan da 12 Ekim’de delege seçmen listelerinin askıya çıkmasıyla 7. büyük kongre sürecimizi başlattık.

Elbette bütün bunların yanında STK ve esnaf ziyaretlerimizle milletimizle olan iletişimimizi de hiç koparmadık. Her haftayı dolu dolu geçirmeye devam ettik.

Burada mahalle teşkilatlarımızla mahallelerinde, istişare kurulu üyelerimizle ilçelerinde bir araya geldiğimiz toplantılar için parantez açmak isterim. Mahallelerde yaptığımız ve benim de katıldığım toplantıların bazı partilerin il danışma meclislerinden daha kalabalık, coşkulu ve heyecanlı olduğunu gördüm. Teşkilatımızın dinamik ve her zaman hazır görüntüsüyle bir kez daha mutlu oldum, kendimize olan güvenimiz arttı.

Elbette bu toplantılarda arkadaşlarımızın aldığı notları da büyük bir titizlikle inceleyecek ve gerekli değerlendirmeleri yapacağız. Bu açıdan da çok verimli ve faydalı toplantılar olduğunu belirtmeliyim. Toplam 35 günde 472 mahallenin tamamına katılan il yönetim kurulu üyelerimi de kutluyorum, gayretleri için teşekkür ediyorum. Aynı şekilde, partimize kuruluşundan bu yana hizmet etmiş ve partimizin hafızası olan isimleri davet ettiğimiz ilçe istişare kurulu toplantılarımıza %80-%90 oranında katılım olduğunu gördük.

Bu akşam Gebze, yarın akşam Çayırova ve cuma günü İzmit’le sona erecek ilçe istişare kurulu toplantılarımızda partimizin büyüklüğü, ahde vefayı, geçmişten bugüne davamıza sıkı sıkıya bağlılığı bir kez daha görüyoruz. Yoğun parti programları sırasında atladığımız, dikkatten kaçan hususları da bu toplantılarda değerli istişare kurulu üyelerimizin ikaz ve uyarılarıyla görmüş olduk ve bir kez daha onlarla kucaklaştık.

Durmak yok, yola devam.

Gelecek ay itibariyle danışma meclislerimizi yeniden başlatıyoruz. Teşkilatımızla ve milletimizle iletişimi hiç koparmadan, bire bir, direkt temasla görüşmeye, konuşmaya, dertleşmeye, birlikte çözümler üretmeye devam edeceğiz. Bununla birlikte, birlik, dirlik ve kardeşlik için, yeniden yollara düşme vakti diyerek 12 Ekim’de startını verdiğimiz 7. büyük kongre sürecimizde de bir eşiğe daha geldik. Delege seçmen listelerinin askıya çıkmasıyla başlayan süreçte sıra delege seçimlerine geldi.

Başiskele, Gölcük, İzmit, Karamürsel, Kartepe (1 Aralık Pazar), Kandıra (4 Aralık Çarşamba), Çayırova, Darıca, Derince, Dilovası, Gebze ve Körfez’de (8 Aralık Pazar) yapacağımız delege seçimleriyle bir 7. büyük kongre sürecinde bir aşamayı daha geçmiş olacak ve ardından ilçe kongrelerimize doğru süreci devam ettireceğiz.

 

AK Parti’ye yakışır şekilde; ülkemiz ve milletimize karşı sorumluluklarımızın bilinciyle bu süreci en güzel şekilde tamamlayacağımızdan eminim. Delegelerimizi belirlerken ilçelerimizin demografik, bölgesel ve coğrafi yapılarına dikkat etmeye çalıştık. İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile akrabalık, akraba grubu, yandaşlık, hemşehri ve hemşehri grubu ya da herhangi bir mensubiyeti ön plana çıkarmamaya, şaibeye, dedikoduya fırsat vermemeye özen gösterdik.

Burada genel merkezimizin uyguladığı kontenjanlara uygun olarak ana kademe, kadın ve gençlik kolları mahalle başkanları ve yönetimleri, atama yoluyla görev almış ve devam eden ilçelerde ana kademe yönetimleri, belediye meclis üyeleri, partimizin kuruluşundan bu yana görev almış üç kademe ilçe başkanları, ilçede oturan, partimizin kuruluşundan bugüne kadar görev almış ve partiyle bağı devam eden kurucular, belediye başkanları, ilçe yöneticileri, meclis üyeleri, demografik yapıya uygun olmak kaydıyla partiye üye STK ve ilçe kanaat önderleri, esnaf temsilcileri, önceki dönem mahalle başkanları gibi çok geniş bir havuzdan isimler belirlemeye çalıştık. Bütün bunlara rağmen hatalar, eksikler olabilir. Ama kasıt olmadan, en doğrusunu yapmak için çalıştık. İnanıyorum ki, ilçelerimizin tamamında delege seçimlerimizi en güzel şekilde tamamlayacağız.

AK Parti’nin başarısını, milleti ile olan güçlü bağını anlamaya, çözmeye çalışanların bir saatin dişlileri gibi tıkır tıkır bu yapıya bakması gerekir. Birileri yalnızca polemikle, iftirayla gündemde kalmaya çalışıyor. Bu iftira kampanyalarına kendilerini o kadar kaptırdılar ki, bizde çamur atacak kimse bulamayınca kendilerine dönüyor, kendi partililerini karalıyor. İşte geçen hafta “Külliyeyi ziyaret eden CHP’li kim?” diye bir gazetecinin kaleme aldığı yazıyla ortaya çıkan gerçekleri hep birlikte gördük.

Bir parti düşünün ki, Cumhurbaşkanı adayı olarak milletin önüne çıkardığı ismin kendi partisi içinde Genel Başkan Adayı olmaması için kumpas kuruyor ve kumpasın içine partimizi çekerek, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ı itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Geldiğimiz noktada hepsi özür dilemek zorunda kaldı. Ama içlerinde bir kesim var ki, kendilerine yakın haberi yapan gazetecilerin itirafları, parti içindeki arkadaşları suçlarını kabul ettikleri halde hala AK Parti’yi bu kirli, yozlaşmış siyasetin parçası yapmaya ve çamur atmaya devam ediyor.

Bunların örnekleri ilimizde de var.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a karşı seçildiği günden bu yana iftiralarla saldıran, olayları çarpıtarak çamur atan bu gruba belgeleriyle yanıt verdiğiniz halde milletimizi aldatmaya devam ediyor.

Meydanı onlara bırakacak değiliz.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın, İzmit’in tertemiz bir evladı olarak bu şehre en güzel hizmeti sunmak için var gücüyle çalışıyor. Geçenlerde çok güzel şekilde ifade etti. AK Parti teşkilatının tamamı, hatta görüşü ne olursa olsun şehrine sevdalı Kocaelili hemşehrilerimizin tam desteğiyle Tahir Büyükakın Başkanımız, bu iftira grubunun topyekun saldırısına tek başına yeter de artar.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 3