ECEM BALCI DAVASI GÖRÜLDÜ

Gölcük’te öldürülen Ecem Balcı’nın davasında, katin zanlısı Süleyman Kara verdiği ifade ile yine şok etti. Önceki celselere cinayeti, inkar eden Kara bu kez de “Beni karakolda çırılçıplak soyup dövdüler” dedi

Gölcük’te 5 Ocak 2018 günü kaybolduğu söylenen ve daha sonra katil zanlısı Süleyman Kara’nın itirafı sonrası, ölümünden 43 gün sonra gömüldüğü yerde bulunan Ecem Balcı’nın davasında 5. duruşma bugün Kocaeli Adliyesi 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Davaya katılan Sanık Süleyman Kara’nın eski avukatlarından tanık olarak katılan Halit Demeç, “Başka soruşturmaları vardı. Onda bulunmuştum. Başka bir soruşturmada bulunmadım. Ecem Balcı ile ilgili duruşmasına katılmadım. Bu olayla ilgili ifadede bulunmadım. Ben avukat olarak görev yaparım. Daha önceden iddia edilen dene tarihi eser bulunmasıyla iddiasıyla soruşturma yürütülüyordu. Bu dosyalarla ilgilenmiyordum. Şuanda dava konusu olan olayla ilgili herhangi bir duruşmaya katılmadım. Sanık Süleyman Kara’nın yakınları emniyete gitmiştim. O esnada odada bulunan bir yerde oturduğunu görmüştüm. Benim gördüğüm kadarıyla darp edilmiş bir hali yoktu” dedi.

Balcı’nın avukatları olarak duruşmaya katılan avukat, “Sanığın kötü muameleye uğramadığını açıkça göstermektedir. Sanık olayı tüm ayrıntılarıyla anlatmıştır. İfade alındığı sırada diğer avukatta sanığın darp edilmediğini beyan etti” diye konuştu. Davaya Kocaeli Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir de katıldı. Candemir, “Baro olarak, baroların insan haklarını ilgilendiren konularda duruşmaya katılma yönündeki müdahil olma hakkını istiyoruz” dedi.  Süleyman Kara’nın avukatları ortak olarak mahkemede yaptığı konuşmada, “Tanık Aslı Aydın’ın yeniden dinlenilmesini istiyoruz. Soruşturma kapsamında maktulün günlüklerindeki yazının kendine ait olup olmadığının araştırılmasını istiyoruz. Günlükler Ecem’e ait ise teyzesinin kocası tarafından istismara uğradığı yazılmaktadır. Halit Demeç’in beyanlarını da kabul etmiyoruz. Orada onunla görüşmemesi aykırıdır. Aslı Aydın’ın maktulün ve Esra Ercömert’in ölümü konusunda bilgisi mevcuttur. Müvekkilimiz cinayet işlememiştir. Emniyette baskı altında ifade vermiştir” dedi.

Katil zanlısı Süleyman Kara ise, mahkemeye ses ve görüntü bilişim sistemi aracılığıyla bağlandı.  Duruşmada konuşan Kara, “Karakolda ben çırılçıplak soyundurup dövüldüm. Gördüğüm işkence karşısında açık kameralar çekti bunu gördüm. İfadeleri bu şekilde verdim. Bana ve aileme küfür ettikleri gibi devlet büyüklerimizi de küfür ettiler” dedi.

Mahkeme heyeti, maktulün otopsi raporunun gönderilmesi konusunda, tanık Aslı Aydın’ın daha önceki celselerde dinlenilmesi konusunda girişimlerde bulunulduğu, ancak kendisine ulaşılamadığı için dinlenilmesi reddine, Kocaeli Baro başkanlarının duruşmaya katılmasının reddine, Sanık Süleyman Kara’nın tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın 3 Ekim tarihine ertelenmesine karar verildi

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

55 − = 54