EBA kullanımında Gölcük Kocaeli birincisi oldu

EBA kullanımında Gölcük Kocaeli birincisi oldu

BİZİM ÇOCUKLAR BİR HARİKA

İlçemize geçtiğimiz ay atanan İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, Gölcüklü Gazetecilerle tanıştı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Gazetecileri ağırlayan Müdür Mert, ilçemizde eğitimin seviyesinin yüksek olduğunu, hedeflerinin eğitim çıtasını en yüksek noktaya taşımak olduğunu belirtti. EBA Kullanımında Gölcük’ün Kocaeli birincisi olduğunu vurgulayan Müdür Mert, ‘Bu durum beni fazlasıyla mutlu etti’ dedi.

“Gölcük’ün okul binaları yepyeni”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, makamında ağırladığı Gazetecilerle yakından ilgilendi. Teşrifleri için Gazetecilere teşekkür eden Müdür Mert, yaptığı açıklamada hedeflerini anlattı. Müdür Mert, ‘‘Öncelikle davetime icabet ederek, geldiğiniz için siz değerli basın mensubu kardeşlerime teşekkür ediyorum. Gölcük’te geçtiğimiz ay itibariyle görevime başladım. Donanma Kenti Gölcük’te görev yapmaktan memnuniyet duyuyorum. Görevime başladığım ilk gün çalışmalarımı da hızlandırdım. Gölcük’ün okullarını ziyaret ettim. Gölcük’ün okul binaları yepyeni. Bu konuda Gölcük örnek bir ilçe olarak gözüküyor. Bu da beni çok memnun etti” dedi.

“Gölcük corona sürecinde de örnek oldu’’

Gölcük’te eğitim anlamında çok güzel çalışmaların olduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, “ Kaymakamımız Sayın Cengiz Karabulut ile birlikte “ Gölcük’te Öğrenci olmak” projemiz kapsamında bir çalışmamız oldu. Yine aynı şekilde Twitter’da Gölcük’ün gündem yapabilir miyiz diye düşünmüştür ve bununla ilgili bir çalışmamız oldu. İki saatten fazla Twitter’de gündemde olduk. Bunun dışında pandemi sürecinde öğretmenlerimiz oldukça verimli çalışmalara imza attılar. EBA kullanımında Kocaeli’de birinci ilçeyiz. Tabi bunun yanında öğretmenlerimizin EBA kullanımında da yine ilk üçün içindeyiz. Öğretmenlerimiz değişik argümanları da kullanıyorlar. Whatsapp üzerinden, zoom üzerinden, telegram üzerinden ders anlatan öğretmenlerimiz var. Bunun yanında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak açmış olduğumuz Youtube sayfamız ile özellikle LGS sınavına girecek öğrencilerimize yönelik konu anlatımlarımızı yayınlıyoruz. Bunun yanında meslek liselerimizde tamamen gönüllülük esasıyla maske ve siperlik üretimlerimiz devam ediyor.  Bu anlamda ben tüm öğretmenlerimize teşekkür etmek istiyorum. ” dedi.

“60’ın üstüde okulumuzu ziyaret ettim”

Göreve geldiğim ilk günden beri okullarımızı ziyaret etmeye devam ediyorum. 60’ın üstüde okulumuzu ziyaret ettim. Bazı liselerimiz ve özel okullarımızı da en kısa zamanda ziyaret edeceğim. Önceliğimizi LGS’de ki okullarımıza verdik. Bu okullarımızın planlamasıyla ilgili titiz bir çalışma yaptık. 20 Haziran’da gerçekleşecek olan LGS sınavı için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Çocuklarımızı pandemi sürecinde tüm önlemlerimizi alarak sınavlarını gerçekleştireceğiz” dedi.

LGS sınavı öncesi tüm önlemler alındı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert sözlerinin devamında, “20 Haziran’da 8. Sınıf öğrencilerimiz gireceği LGS sınavı öncesi okullarımızda tüm önlemlerimizi aldığımız söyleyebiliriz. Belediyemizde sınav öncesi okullarımızın bahçesinde gerekli olan temizlik çalışmasını gerçekleştirecek. Ayrıca Değirmendere Atatürk Ortaokulu Değirmendere Pazarının kurulduğu alan içinde olduğu için semt pazarının Cuma günü kurulacağı açıklandı. Sınavda öğrencilerimize ikişer adet maske dağıtacağız. Öğrencilerimizin maskeleri eğer uygun ise kendi maskeleri ile sınava girebilecekler fakat uygun olmayan maskeler kabul edilmeyecek. Bu bağlamda okullarımda yedek maskelerimiz olacak. Sınavımız öğrencilerimiz sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde içeri alınacak ve sınav öncesi öğrencilerimiz gerekli kontrollerden geçecek. Sınav süresinde okul bahçelerinde velilerimiz alınmayacak. Velilerimizin bu durumu saygıyla karşılayacaklarına inanıyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizler öğrencilerimiz için gerekli tüm tedbirleri alarak LGS Sınavına hazırız” diyerek açıklamalarını bitirdi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

34 − = 32