DURAKTA MATEMATİK PROJESİNDE SONA GELİNDİ

Gölcük Donanma İlkokulu öncülüğünde e Twinning platformu üzerinden uluslararası bir proje olan ve ülkemizde 81 ilde uygulanan, öğrencilerin Matematiğe karşı korku ile ön yargılarını yıkmayı ve matematiği sevdirmeyi hedefleyen “Durakta Matematik Projesi”, Müdürlüğümüz ve Gölcük Belediyesi İşbirliğinde İlçemizde hayata geçirilmiş, Gölcük Kaymakamı Sayın Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkan Vekili Sayın İbrahim Tektaş ve Müdürümüz Sayın Ercan GÜLSUYU, şube müdürleri, belediye yetkilileri, öğretmen öğrenci ve veliler katılımıyla Gölcük Duraklarında Projenin,  7 Kasım 2019 da açılışı yapılmıştı.

Proje kapsamında Türkiye’deki 81 il ve yurt dışından Almanya, Sırbistan, Macaristan, Arnavutluk ve Azerbeycan ülkeleriyle birlikte Müdürlüğümüze bağlı okulumuz Gölcük Donanma İlkokulu 3F sınıfı öğrencileri Kasım ayı boyunca sınıfta çizimler yaptı. Yurt içi ve yurt dışında 92 öğretmenin yürüttüğü proje için her öğretmenden iki veya üç çizim alındı. Donama İlkokulu adına projeyi yürüten öğretmenimiz Sayın Zübeyde Erişik öncülüğünde çizim yapan öğrencilerimizden Alya Aşıcı, Mustafa Can Yeğen ve Merve Ersoy’un 3 çizimi alındı. Proje çıktısı olarak basılan dergi ise basım aşamasında. 17 Ocak 2020’de sona eren Projenin ürünü dergi, il ve ilçe Milli eğitim müdürlüklerine gönderilecektir.

3 Aşamadan oluşan Projenin ilk aşamasında hazırlanan ve eğlenceli matematik konulu karikatür ve resimleri içeren ve Gölcük duraklarına asılan afişlerle duraklarda geçirilen bekleme sürelerinde insanların eğlenceli görselleri incelerken Matematiğe ilgi duymaları hedeflendi. Projenin ikinci kısmında ise öğrenciler, okulda derslerdeki konularına paralel olarak kendi çizimleriyle matematik konularını görsellere aktararak matematiği eğlenerek öğrendiler.

Projenin son aşamasında okulda yapılan ve proje ortaklarından gelen afişler yıl içerisinde ilçemizdeki duraklarda sergilenecek ve proje çizimleri dergi haline getirilerek kalıcı hale getirilecektir. Projenin yapılacak diğer projelere örnek oluşturmasını umuyoruz.

Çocuklarımızla Matematiği Sevdirmek adına çıkılan bu heyecanlı yolda güzel çalışmalara imzasını atan öğretmenimiz Sayın Zübeyde Erişik’e, Okul Müdürümüz Sayın Ali Demir’e, Projenin gerçekleşmesinde desteğini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut’a şükranlarımızı sunuyoruz.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

16 − 11 =