Doğal taşların mucizeleri

Taşlar, ilk insanın varoluşundan bu yana öncelikle barınma ihtiyacı olarak kullanılmıştır. Zamanla insan üzerindeki etkileri keşfedilerek günümüzde de büyük önem taşımaya devam etmektedir. Tarihi incelediğimizde VII. Kleopatra antik Mısır’ın son Helenistik Kraliçesi’nin güzellik sırlarından birinde yeşim taşının tozu ile güzellik kremleri elde edilerek kullanıldığı bilinmektedir. Günümüzde ise Yeşim Taşı rollerlara bu yüzden rağbet göstermektedirler. İçeriğindeki mineral gereği ten gözeneklerine nüfus eder sağladığı emilim sayesinde dolaşımı arttırır ve yüzde parlaklık sağlar. Etkili olmasını istiyorsak muhakkak orijinal doğal taş kullanılmalıdır. Her doğal taşın orijinal olarak test edilmesi farklı olsa da soğuk ve ağır olmalıdır olarak genelleme yapabiliriz. Tarihte bir diğer önemli isme gelecek olursak; İbni Sina taşların mucizesini keşfetmiş ve bunu formüllerine aktarmıştır. Örneğin ; Akik taşını toz haline getirilirse dişleri parlatacağı ve aksesuar olarak kullanırsa sinirleri yatıştırdığı bilgileri yer almakta

Taşlar içeriği gereği farklı (formül)mineraller taşır. Bu yüzden kullanıcı kişinin bilinçli olarak kullanması alternatif olarak fayda görmesine yardımcı olacaktır.

Kronik rahatsızlıklara göre uygun taşlar belirlemek kişiye ayrıca katkı sağlamaktır.

Hastalıklara göre önerilen doğal taşları inceleyecek olursak;

Guatr tiroid gibi rahatsızlıkları olan bir kişi Kehribar kullanmalıdır. Ametist ,sitrin formülündeki lityum içeren mineraller uygun değildir.

Günümüzde anksiyete ve panik atak rahatsızlıkları oldukça yoğun öneri olarak Dumanlı kuvars, hematit taşları destekleyici olacaktır.

Dikkat dağınıklığı için; Ametist, florit gibi taşlar uygundur.

Ağrılar için selenit taşı gibi örnekler verebiliriz.

Sitrin taşı; karaciğer ve akciğer için yararlı bir taştır. Bağışıklık sisteminde koruma da yararlıdır. Bir de bilinen diğer özelliği bereket taşı olması Osmanlı zamanında tüccarla,paralarının yanında sitrin taşı bulundururlarmış. Bu yüzden günümüzde de bolluk bereket getirdiğine inanılmaktadır. Taşlar yardımcı alternatifler olarak düşünülmelidir. Tıbbi öneri içermez.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

69 − 61 =