DİKKAT ! SON GÜN…

 

Konuyla ilgili bilgi veren Nacar, “7143 Sayılı Kanun Gereği Yapılandırması Bozulanlar Ve GSS Prim Borçları İçin Son Tarih 28 Şubat 2019. Ülkemizde ikamet eden ve herhangi bir kapsamda sağlık güvencesi bulunmayan vatandaşlarımız hakkında uygulanan Genel Sağlık Sigortası 01.01.2012 tarihinden itibaren zorunlu hale getirilmiştir. Genel Sağlık Sigortası, geliri düşük olan vatandaşlarımıza yeşil kart gibi karşılıksız olarak sağlık güvencesinden faydalanma imkânı getirirken, geliri belirli bir seviyenin üzerinde olan vatandaşlarımızın ise sigorta dışında kalmamalarını sağlamıştır” ifadelerini kullandı.

Ülkemizde 2012 yılından itibaren zorunlu hale getirilen Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlarının ödenmesi ve borç yapılandırması bozulan vatandaşlara kolaylık sağlanmasıyla ilgili SGK Kocaeli İl Müdürü Nurettin Nacar basın toplantısı düzenledi. Maide Kafe’de düzenlenen toplantıya SGK İl Müdürü Nurettin Nacar’ın yanı sıra SGK İl Müdür Yardımcısı Ali Ateş, SGK Kandıra Merkez Müdürü Mehmet Sarı, Gebze Merkez Müdürü Hüseyin Şenlik, katılım gösterdi.

Konuşmasının devamında Nacar, “Bilindiği üzere Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu bulunan milyonlarca kişiye GSS borçlarından kurtulmak için 31.12.2018 tarihine kadar süre tanınmıştı. Bu defa; 28.12.2018 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete’de GSS prim borçlarının son ödeme tarihi 28.02.2019 olarak yeniden belirlenmiştir. 30 Nisan 2018 tarihinden önceki GSS prim borçları 28 Şubat 2019 tarihine kadar ödeyenler, gecikme zammı ve cezası ödemeden, 01.01.2012 yılından bu yana devam eden borçlarından kurtulacaklardır” şeklinde konuştu.

Son olarak Nacar, “Vatandaşlarımız GSS prim borçlarını e-devlet üzerinden veya Kurumumuza müracaat ederek öğrenebilir, 28.02.2019 tarihine kadar başvuru şartı aranmaksızın Kurumumuzla anlaşmalı bankalardan GSS 7143 Yapılandırma Prim Tahsilatı üzerinden peşin veya taksitler halinde ödeyebilirler. Ayrıca, 7143 sayılı Kanuna istinaden borçlarını yapılandıran, peşin ödeme yolunu seçip ödemeyi zamanında yapamayan veya birinci ve ikinci taksiti ödemediği için yapılandırması bozulanlardan, yapılandırmanın bozulmasına neden olan tutarları, ödemeleri gerektiği tarihten ödeme tarihine kadar(bu tarih dahil)geçen süre için hesaplanacak geç ödeme zammı ile birlikte 2019 yılı Şubat ayı sonuna kadar(28.02.2019) ödemeleri şartıyla yapılandırma haklan devam edecektir” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

3 + 1 =