DEVLET HASTANESİ YERLİ İŞLETİM SİSTEMİNE GEÇİYOR


Türkiye’nin millileştirilmiş işletim şirketi ‘Pardus’ un tüm kamuya yayılması için çalışmalar sürüyor.

Başkan Erdoğan’ın teknolojide ‘yerli ve milli’ çağrısına cevap gecikmedi. Türkiye’nin yerli telefon üreticilerinden bir firma Ankara’da sıfır bir fabrika kurarak çalışmalarına hız verdi. Millîleştirilmiş işletim sistemi Pardus’ un kamuda ve belediyelerde yaygınlaştırılması hedefleniyor. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi yazılımda Pardus’ a geçen ilk kamu hastanelerinden olma yolunda çalışmalara başladı. Hastane Pardus yazılımı tercih ederek bilişim ve teknolojide ülkemizin dışa olan bağımlılığının azaltılmasına katkı sağlayacak. Bu konu hakkında konuşan Hastane Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan; “Türkiye’nin en büyük bilişim hamlesi olarak adlandırılan ve Milli Yazılım olan Pardus’ a dönüşüm, hastane yöneticilerimizin bilgisayarlarından başladı. İlk adımları 2003 yılında Gebze’de atılan yerli işletim sistemi Pardus’ un güvenli, performanslı ve lisans maliyetlerinin ortadan kaldırdığını”, söyledi.

DEVLET HASTANELERİ İÇİNDE İLK

Başhekim Op. Dr. Pehlevan; “Devletimizin bu çağrısına kayıtsız kalmayarak devlet hastaneleri içinde ilk olan yerli ve milli işletim sistemi Pardus’a geçiş için tüm demo çalışmalarımızı yaptık. Poliklinik, klinik, idari süreçler, radyoloji ve laboratuvar cihazlarımızın entegrasyon testleri yapılmış olup, çağımızın tüm teknolojilerini kullanmak için çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.
Başhekim Op. Dr. Pehlevan; Pardus geçişlerin ilk etabını “Dönüşüm” olarak adlandırıyor. Kurum bilgisayarlarının %70’i Pardus’ a dönüştürüldüğünde “Göç” tamamlanmış oluyor. Hedefimiz “Göç’ü” yılsonuna kadar tamamlamaktır, dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

2 + 6 =