DEVAM MI?

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için adeta nefesler tutuldu.

İlçe belediye başkan adaylığına açıklanacak isimler bekleniyor. Yalnız büyük bir sessizlik hakim, sel veriliyor sır verilmiyor adeta. İsimler  telaffuz ediliyor lakin hiç biri gerçek değil. Büyük bir sessizlik hakim Kocaeli’de…

2019 Yerel seçimlerinde Karamürsel hariç tüm ilçeler yeni isimlerle seçime girmişti. Değişmeyen tek ilçe Karamürsel’di.

Peki 2024 seçimlerinde Karamürsel’de neler olacak?

“3 Dönem Kuralı”…

Bu kurala göre AK Parti’de bir kişi ancak 3 dönem görev yapacaktı. Sonrasında görevi bırakmak ya da ara vermek zorundaydı.

Ankara kulislerinde ise, bazı söylemler Üç dönem kuralının bazı noktalarda uygulanmayabileceği  böyle bir sürecin de yaşanması olası olabileceğine  işaret ediyor.  Hatta Bu kuralın da yer yer uygulanmayacağı öğrenildi ve net diyen söylemlerde var.

AK Parti, 3 dönem kuralına oldukça bağlı fakat, bazı istisnaların ise olabileceği Ankara’dan gelen kulis bilgileri arasında.

Bu durumda Kocaeli ilçelerinden Karamürsel’de, uzun yıllar belediye başkanlığı yapan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın, bir dönem daha devam edip etmeyeceği akla gelen ilk soru.

İsmail Yıldırım; Siyasi hayatına 1994 yılında DYP Gençlik Kollarında başlayan başkan Yıldırım, 28 Mart 2004 ve ardından 29 Mart 2009 yerel seçimlerini DP adayı olarak Karamürsel Belediye Başkanlığını kazandı. İsmail Yıldırım, 2010 yılında AK Parti’nin Kocaeli İl Merkezi’nde AK Parti’ye katıldı.

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 54 = 63