DEĞİRMENDERELİ ÇARESİZ ANNE DEVLET BÜYÜKLERİNE SESLENDİ

 

Gölcük Değirmendere’de ikamet eden 46 yaşındaki Serpil Engüçlü, yaklaşık 3 senedir bali ve tiner kullanan 17 yaşındaki oğlunu tedavi ettirmek için canla başla mücadele ediyordu. Mahkeme kararı ile İstanbul’da bulunan ÇEMATEM’de zorunlu tedavisine çocuk geçtiğimiz gün evine gönderildi. Anne şimdi oğlunun tekrar tiner ve baliye başlamasından korkuyor ve devlete büyüklerinin kendisine destek olmasını istiyor. 

 

 

 

 

Gölcük Değirmendere’de ikamet eden 46 yaşındaki Serpil Engüçlü, yaklaşık 3 senedir bali ve tiner kullanan 17 yaşındaki oğlunu tedavi ettirmek için canla başla mücadele ediyordu. Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim’in destekleri ile konu Kocaeli ve Gölcük’teki  bir çok devlet büyüğüne kadar gitti. Milletvekilleri devreye girdi ve 17 yaşındaki Engüçlü’nün çocuğu için zorunlu yatış kararı mahkemeden çıkarıldı ve çocuk İstabulda bulunan ÇEMATEM’de bir süre önce tedavi altına alındı.

ZORUNLU TEDAVİ KARARI OLMASINA RAĞMEN ÇIKARTILDI

Fakat orada kalmak istemeyen çocuk doktorlara sürekli çıkmak istediğini söyledi. Doktorlar da geçtiğimiz gün Anne Serpil Engüçlü’ye “çocuğunuzu buradan alın, yoksa sosyal hizmetlere teslim edeceğiz” dediler. Zorunlu tedavi kararı olmasına rağmen, çocuğu orada tutmadılar. Engüçlü’nün oğlu böylelikle Değirmendere’de bulunan evine geri döndü.

TEKRAR BAŞLAMASINDAN KORKUYOR

Şimdi anne Serpil Engüçlü çocuğunun tekrar tiner ve baliye başlamasından korkuyor ve yetkililere kendisine yardımcı olması noktasında sesleniyor. Engüçlü gazetemize yaptığı açıklamada, “Biz zorunlu tedavi kararı ile ÇEMATEM’e yatırınca bu işin çözüleceğini düşünmüştüm ama oğlu mu eve gönderdiler. Korku içindeki yaşamıma geri dönmek istemiyorum. Bu maddeleri kullanmaması için gerekirse evde önlem alınsın. Lütfen bana destek olsunlar. Buradan tüm devlet büyüklerimize sesleniyorum. Bir çözüm yolu bulunsun” dedi.

 

 

 

 

Print
şen balık
Untitled-2
Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

41 − = 39