DEĞİRMENDERE’Lİ AİLE TARİH YAZDI, KIZLARI İÇİN DÜNYANIN BİR UCUNA HİNDİSTAN’A GİTTİ!

Hindistan’da yaşayan Değirmendereli Işıl Ezgi Esha Matur’un ailesi Hindistan’ vize konusunda yaşanan ciddi yasaklar ve seyahat kısıtlamaları getirmesi yüzünden aile vize alamamıştı. Aileden sevindirici haber geldi.

Hamileliği sırasında doğumu beklerken Covid-19’a yakalandığını öğrenen Işıl Ezgi Esha Matur, 5 Eylül Cumartesi günü Apollo Hastanesi’nde 2 saat süren bir operasyonla sezaryen ile doğum yapmıştı. Ancak doğum sonrası toparlanamayan genç kadın Türkiye’deki anne ve babasının yanına gelmesini istemişti. 1 milyar 353 milyon nüfusu ile Covid-19 vakası sıralamasında dünyada üçüncü sırada yer alan Hindistan ise vize konusunda ciddi yasaklar ve seyahat kısıtlamaları getirmesi yüzünden aile vize alamamıştı. Hindistan’da yaşayan Değirmendereli Işıl Ezgi Esha Matur’dan beklenen sevindirici haber geldi.

BAŞVURUDA BULUNDU

Vacit Çelik ve ailesi sosyal medya hesabından kızı için Hindistan’a gitmek için vize alamadığı için sesini duyurmak istiyordu. Ulusal ve yerel basında konuyla alakalı ilgi göstermişti. Haberler sonrası Işıl Ezgi Esha Matur, Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu’na resmi başvuruda bulundu. Başkonsolosluğun istediği Covid-19 raporu ve bakıma ihtiyacı olduğuna dair raporların temin edilmesiyle anne ve babaya 3 aylık Sağlık Vizesi verildi.

KIZINA KAVUŞTU

Işıl Ezgi’nin annesi Esma Hanım, 21 Eylül sabahı önce Paris’e oradan da aktarmalı olarak 17 saatlik uçuşla Hindistan’ın Yeni Mombai şehrine gitti ve gece yarısı kızına kavuştu. Vacit Çelik gelişmeleri sosyal medyadan aktardı.

TARİH YAZDIK

Basına ve dostlarına teşekkür eden Çelik, “Siz dostlarla birlikte bir tarih yazdık ve Hindistan’a sağlık vizesi almayı başardık. Yerel ve ulusal basınımız ile siz saygıdeğer yol arkadaşlarım ve dostlarımızın değerli katkıları ile tüm zorlukları aştık. Bu saatte annesi dünyanın bir ucunda Hindistan Yeni Mombai’de hastalığının 18. gününde sezaryenla bir erkek çocuk annesi olan kızımız Işıl Ezgi Esha ve torunu ve Matur ailesi ile birlikte…” notunu düştü.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

80 + = 84