DEĞİRMENDERE’DE ULUSLARARASI ŞENLİK BAŞLADI

 

Gölcük Belediyesi tarafından düzenlenen “9. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği ve Çalıştayı” bugün başladı. 18 yabancı, 65 Türk sanatçının katıldığı şenlik 02 Eylül Pazar gününe kadar çeşitli etkinlikler ile devam edecek.

 

 

 

 

Gölcük Belediyesi tarafından düzenlenen “9. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği ve Çalıştayı” başladı. Kumaş artıklarının birleştirilmesiyle, kıyafetten masa örtüsüne kadar el işi ürünlerinin hazırlandığı kırkyama yöntemi hakkında bilgi ve beceri paylaşımı amacıyla düzenlenen şenlik kapsamında, Gölcük Değirmendere’de 9. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği ve Çalıştayı  her yıl olduğu gibi geniş katılım ve el emeği göz nuru eserlerin sergilenmesi ile  başladı

465 KIRKYAMA SEVDALISI KATILIYOR

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, yaptığı açıklamada, 9.’sunu yaptığımız Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği ve Çalıştayının ortaya koyduğu başarılı çalışmalar ile kırkyama kültürünün devamlılığı bizim için önemli ve değerlidir. Ellibeş, bu yıl, 1 Mısır, 1 Kırgızıstan, 2 İspanya, 1 Fransa, 10 Güney Kore, 1 ABD, 2 Makedonya olmak üzere 7 yabancı ülkeden 18 yabancı ve 65 Türk sanatçı olmak üzere 465 Kırkyama sevdalısı  katılımcı olarak etkinlikte yer aldığını belirtti.

FESTİVALİN AMACINI AÇIKLADI

Çalıştayın onur konuğu UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkan Vekili  Prof. Dr. Muhtar Kutlu da etkinliğin ortaya çıkışında yaratıcı ve tasarlayıcı değerli sanatçıların olduğunu dile getirdi.Gelecek kuşakların yapılan bu etkinliğin değerini anlayacağına işaret eden Kutlu, ” Kültürümüzün, annelerimizin sandıklarında olduğunu ve bu sandıklar yanıp kültürümüzün yok oluşunu fark ettiğimizde telaşa düştük. Şimdi yeniden pek çok şeyi inşa etmek ve canlandırmak istiyoruz. Bu festivallerin amacı budur. Gölcük Belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş’e bu önemli çalıştayı sahiplendiğinden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HANGİ ETKİNLİKLER VAR?

Sanatçıların kendi yaptığı çalışmaların sergilendiğini ve açılışının gerçekleştiği 9. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği ve Çalıştayı 3 gün sürecek. Festivalin 2.Günü Sosyolog Ali Aktaş tarafından “ Gölcük Sosyal – Kültürel Yapısı “ Öğretim üyesi Dr. Mine Can tarafından da “ Gölcük Geleneksel El Sanatları “konulu çalıştay gerçekleşecek.3.Gün sürecek etkinlikler kapsamında teknik paylaşım, sergi, çalıştay, defile, tiyatral gösterimler, folklor gösterimi, pişmaniye çekimi, lokma ikramı, Türk mutfağı ikramı ve 2018 Kırkyama Foto maraton yer alacak. Katılımcıların stantlarda ürünlerini sergilediği ve atölye çalışmalarının yapıldığı şenlik, 02 Eylül Pazar günü sona erecek. Fotoğraflar Mustafa Onur

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 9 = 10