DEĞİRMENDERE TARİHÎ HAMAMIN İHALESİ YAPILDI

Değirmendere Yukarı Mahalle’de bulunan Osmanlı Dönemi Tarihî Hamamın Restorasyonu Projesinin onaylanmasından sonra, 18.08.2021 tarihinde restorasyon uygulama işinin ihalesi yapıldı.

 

Gölcük Belediyesi tarafından canlı yayınlanan ihalede en düşük teklif, Hattat Ali Vasfi İzmidî Hüsn-i Hat Müzesi olarak faaliyet gösteren Sultan Baba Türbesi yanındaki tarihî hamamın restorasyonunu da yapan Sağun İnşaat Ltd. Şti tarafından verildi. Restorasyon; ihale sürecinin kesinleşmesinden sonra, Kocaeli Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu ile Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) denetiminde gerçekleştirilecek olan Tarihi Hamamın restorasyon çalışmalarına başlanacak.

 

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Gölcükümüzün tarihsel ve kültürel mirasına sahip çıkmak ve ilçemizin turistik gelişimine katkı sağlamak amacıyla, tarihî hamam aslına ve fonksiyonuna uygun olarak restore edilecektir. Desteklerinden ötürü, Kocaeli Valimiz Sayın Seddar YAVUZ’a çok teşekkür ederim. İlçemiz turizmine katkı sağlayacak restorasyon projemiz hayırlı olsun” dedi.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 71 = 78